Bysekretariatets nyhedsbrev for april 2018

10-04-2018

Nyhedsbrev - April 2018

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for april måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

Kultushusklubben

Et nyt fællesskab for dig, der er 60+. Randers Bibliotek vil gerne invitere til et nyt fællesskab i Kulturhuset. Der tilbydes en arrangementsrække på seks formiddage med fokus på kulturelle aktiviteter for seniorer, hvor man samtidig får et indblik i arbejdet på alle etager i Kulturhuset. Der er plads til 10-15 deltagere i Kulturhusklubben, der starter den 8. maj. Hvis du har lyst til at vide mere, eller vil tilmeldes, er du velkommen til at kontakte Sonja på 4214 8604 eller vis sonja@msbolig.dk. Du kan også læse mere her

Brandkadetter

Det første hold brandkadetter er ved at være færdige med grunduddannelsen. Til ungdomsskoledag fik de vist, hvad de kan, da der opstod "brand" i ungdomsskolens splinternye skaterhal. Brandkadetterne fortsætter efter endt uddannelse med at være en del af Falcks brandkadetkorps og kan dermed vedligeholde de nye færdigheder og venskaber, der er opstået.

I begyndelsen af maj måned starter et nyt brandkadethold for elever, der går i 8. og 9. klasse. Hvis du vil vide mere, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 eller sonja@msbolig.dk.

Nordlys - folkeoplysning i Nordbyen

AOF Randers og Bysekretariatet er i gang med at planlægge en række aktiviteter under denne overskrift, Der kommer til at være forskellige folkeoplysende aktiviteter i og ud af området. F.eks. fugleture, fotoklub, haveklub og en udflugtsrække. Læs mere om de forskellige aktiviteter og hvordan du tilmelder dig her.

Kom til infomøde om fælles køkkenhave ved Myretuen torsdag den 12. april kl. 19 - her behøver du ikke at tilmelde dig!

Danmark spiser sammen 

Uge 17 - den sidste uge i april - er Danmark spiser sammen-uge. Du kan deltage i fællesspisninger, som f.eks. den 23. april, hvor Randers Kommune, Madservice Kronjylland og Ældresagen inviterer indenfor i Fritidscentret til suppe og hygge (læs mere her) eller den 25. april i Badmintonhallen (læs mere her). Du kan også selv invitere naboer, venner og familie med til spisning i Parkcafeen, hvor der mandag til torsdag serveres lækker frokost og aftensmad. Eller tænd et bål på en af bålpladserne på Nordre Fælled og invitér naboerne med.

Socialt samvær og hygge

Nørkleklub og åben café er tilbud til alle beboere i Nordbyen om socialt samvær og hygge. Her er der også god mulighed for at øve sit dansk. Begge foregår i Parkcafeen på Flyvervej 5, og der er god plads til nye deltagere. Så hvis du er nysgerrig, kan du bare komme forbi og se om det er noget for dig! Der er gratis kaffe og te.

Nørkleklub: Mandag og torsdag kl. 9.30-11.30 

Åben café: Mandag og torsdag kl. 13-15 - her er der også mulighed for at være med til at spille kort eller brætspil.

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der brunchbuffet for kun 30 kr. kl. 9-10.

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

 

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Louise på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Kirkekrummerne er en klub for børn, som går i 3.-6. klasse og som elsker at have det sjovt. Det er gratis, og der er åbent hver onsdag kl. 17:00-19:00 i Andreashuset på Hadsundvej 79. Udover at lege, tage på ture, grine og meget mere, spiser vi også aftensmad sammen – hver gang. Der vil også altid være nogle voksne, som kan hjælpe med lektier, hvis det driller.

Babysalmesang onsdage kl. 10-11 i Skt. Andreas Kirke.

Salmesang og leg for børn i alderen 1-3 år onsdage kl. 15-16 i kirken.

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 10-13 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer til Foodbanken i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en pose med madvarer. Derudover er der en månedlig udlevering, hvor der også kan være friske madvarer. Læs mere her.

Infrastrukturprojekt i Glarbjergvejområdet

Arbejdet med at omformere området imellem blokkene i Glarbjergvejområdet skrider planmæssigt frem. Du kan følge med i projektet ved at følge dets facebookside, hvor du kan se billeder og læse nyt om hvordan arbejdet skrider frem. Her kan du bl.a. læse om at arbejdet med belægning, der har været forsinket pga. frostvejr, nu er optaget igen.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredag den 6. april kl. 18.30-21 for medlemmer. Der er mulighed for at vinde slik til konkurrencer.

Familiesvømning: Hver lørdag kl. 10-12 (ikke i skoleferier)

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær.

 

Nordbyens Motion

Der er stadigvæk få pladser på zumba og børneholdet, men ellers er alle pladser besat.

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn med Susanne (fra 2 år ifølge med en voksen). Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi (voksne og børn fra 12 år ifølge med en voksen) Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne (fra 16 år) Tillægshold ekstra 75 kr/sæson.

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Tilmelding og betaling ved bankoverførsel til reg. 5395 kontonr. 0537022. Angiv tlf. nr, e-mail, fødselsdato og hvilke hold du vil gå på. Kontingentet er på 250 kr. pr. sæson (+75 kr. hvis du vil gå til vandgymnastik).

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Nordre Fælleds Venner holder generalforsamling onsdag den 4. april kl. 19 i Myretuen. Generalforsamlingen er åben for alle interesserede.

Weltklasse!