Bysekretariatets nyhedsbrev for april 2020

01-04-2020

 

View this email in your browser

 

 

Du modtager hermed Bysekretariatets månedlige nyhedsbrev. Her plejer du at kunne læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet tilbyder beboerne i Randers Nordby. Men alt er ikke som det plejer. Bysekretariatet følger de offentlige myndigheders forskrifter og derfor arbejder medarbejderne hjemmefra og alle aktiviteter er indtil videre aflyst eller udsat. Følg med på vores facebookside, hvor vi deler relevant information (også på andre sprog) - her kan du også se hvis der bliver lavet noget om. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden - ved at overholde myndighedernes anvisninger!

 

God påske til jer alle - sammen hver for sig!

 

Mad&Mad
Hos Mad&Mad er det heller ikke som det plejer. For tiden kan du til en meget fordelagtigpris bestille og hente frostretter i caféen på Flyvervej 5. Du kan læse mere om menu, priser og hvordan du bestiller på Mad&Mads facebookside.

Gratis retshjælp
Der er fortsat muligt at få gratis juridisk rådgivning ved Djurslands Retshjælp. For tiden er det dog kun telefonisk, suppleret af mail og facetime. Telefonen er åben mandag kl. 10-15, torsdag kl. 9-14 og 17-19 og fredag kl. 10-13 på tlf. 2892 8015.

 

 

 

Råd til huslejen
Alle beboere i RandersBolig har mulighed for at få økonomisk rådgivning - omend kun telefonisk for tiden. Du kan få hjælp til at lægge budget, til at søge forskellige tilskud og til kontakt til kommune og kreditorer. Kontakt Bjarke på 4214 8602 eller Mads på 2290 9388.

 

Månedens tip fra Råd til huslejen
Vi går igennem en tid hvor meget ændrer sig, nogle mister sit job, nogle går ned i timer, nogle bliver syge – alt sammen ting der kan havde stor indflydelse på ens budget.
Derfor er det vigtigt at gennemgå budgettet med en tættekam og vurdere hvad er egentlig vigtigt og nødvendigt?
Kan du nøjes med en mindre tv-pakke? Eller måske helt opsige, fordi du egentlig kun ser tv via streaming?
Kan du skære ned på forbrug af f.eks. cigaretter, online spil eller take away?
Kan du undvære bil/buskort i en periode, og bare gå eller betale enkelt billetter de få gange du tager bussen?
Der er mange andre poster som man kan overveje – så vores råd til jer er at I skal kigge grundigt på alle omkostninger og vurdere om det kan undværes i en periode.

 

 

 

 

 

 

Tips fra Randers Bibliotek
Vores gode samarbejdspartnere på Randers Bibliotek holder også lukket og arbejder hjemmefra. Herfra kommer de med en masse tips til hverdagen under corona - der er tips til børn og deres voksne på facebooksiden Randers Børnebib og til unge og voksne på Randers Bibliotek. Der kan stadig lånes e-bøger og lydbøger, læses magasiner og se film på Filmstriben. Der er også mulighed at få hjælp fra en bibliotekar, hvis man er i gang med en opgave på sin uddannelse.
 

Boligsocial naturvejleder
Claire fortsætter med naturvejlederaktiviter, selv om det nu foregår online og på afstand. På hjemmesiden  og på Myretuens facebookside kan du se tips og tricks til aktiviteter på Nordre Fælled. Du kan lave forårsbanko, lytte efter spætten eller lave naturkunst. Husk bare at du også udenfor skal holde afstand til andre mennesker.

 

 

 

 

 

 

Legepatruljer søges
Er du 13-17 år, bosat i Jennumparken, Glarbjervejområdet eller Vangdalen og vil gerne have et feriejob? Så er du måske en af de medarbejdere, Bysekretariatet søger til Legepatruljen. Du vil blive uddannet legeinstruktør, så du kan igangsætte lege for børn i Nordbyen i ferier. Fristen for ansøgninger er forlænget til påske, så hvis du er interesseret i at være med, kan du sende en ansøgning på mail til Diana på dch@msbolig.dk.

Foreninger og andre i Nordbyen
I Nordbyen er der aktivt foreningsliv. Der er muligheder for at deltage i forskellige aktiviteter, som rollespil, motion, sociale aktiviteter og naturaktiviteter. Læs mere på vores hjemmeside under aktiviteter, hvor du også som noget nyt kan finde en oversigt over hvor børn og unge kan gå til sport og andre fritidsaktiviteter.

 

 

 

Åben rådgivning til børnefamilier
Vores samarbejdspartner, PPR (Pædagogisk psykologisk rådgivning) har som andre af Randers Kommunes arbejdspladser lukket for personlige henvendelser. De har dog stadig åben rådgivning over telefonen. Ønsker man som forælder en telefontid med en rådgiver og få råd og vejledning til at skabe en god hverdag for sine børn i den aktuelle situation, kan man tage kontakt til PPR på telefon 8915 5760, hverdage mellem kl. 9-13. 

Behov for hjælp?
Alle medarbejderne i Bysekretariatet arbejder som sagt hjemmefra i disse dage. Vi kan kontaktes over telefonen, mail eller facebook/messenger - se kontaktoplysninger her 
Vi kan bl.a. hjælpe med kontakt til relevante myndigheder eller hjælpelinjer. 

 

 

 

Besøg vores hjemmeside bysekretariatet.dk, hvor du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i Nordbyen, læse det nyeste nummer af Nordbyposten eller se en film om det boligsociale arbejde.

 

Instagram

Facebookside

Hjemmeside

 

 

 

Copyright © 2020 Bysekretariatet, All rights reserved.

Our mailing address is:
bysekretariatet@msbolig.dk

Bysekretariatet er som en del af boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse mere om her
 

 

 


Bysekretariatet · Flyvervej 5, st. · Randers NØ 8900 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp

Weltklasse!