Bysekretariatets nyhedsbrev for august 2017

10-08-2017

Nyhedsbrev - August 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for august måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

 

Græsk aften i Parkcafeen

Onsdag den 23. august kl. 17 er der fællesspisning med græsk tema i Parkcafeen. Kom og smag lækker græsk mad og hyg dig sammen med andre fra området. Der er spisning kl. 17 og efter maden vil der være mulighed for at dyste i kongespil på græsplænen. Der kan også købes dessert. For at være med til fællesspisning skal du have en billet - den køber du i Parkcafeen. Der er plads til 40 personer, så det gælder om at skynde sig! Billetten koster 25 kr. pr. voksen og er gratis for børn ifølge med deres forældre. Hvis du har spørgsmål, kan du kontakte Mia på 4214 8607.

Fritidstjansen

Fritidstjansen er et tilbud for unge i alderen 15-17 år, der bor i Nordbyen. Her kan du deltage i et forløb, der gør dig klar til at få og passe et fritidsjob. Sideløbende får du hjælp til at finde et job. Er du selv eller har du børn i alderen 15-17 år, der godt kunne tænke sig at have et fritidsjob, kan I kontakte Claire på 4214 8608 eller find hende på facebook.

 

Dansk og matematik

AOF Randers fortsætter med at tilbyde forberedende voksenundervisning i både dansk og matematik. Det foregår i Bysekretariatets mødelokale 2 hver tirsdag kl. 8.30-10.45. Hvis du er interesseret i at høre mere eller i at blive tilmeldt kan du møde op i undervisningstiden. Første gang efter sommerferien bliver tirsdag den 22. august.

 

Gratis juridisk rådgivning - igen fra september

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Retshjælpen holder ferielukket hele augustmåned, men er på plads fra mandag den 4. september!

Myretuen indvies

Onsdag den 6. september kl. 14 bliver det nye bynaturrum Myretuen indviet ved et festligt arrangement. Alle er velkomne!

 

 

 

Parkcafeen

Parkcafeen byder gamle og nye gæster velkomne tilbage efter sommerferien.

I Parkcafeen har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

 

Socialt samvær og hygge

Så er der igen mulighed for at deltage i socialt samvær og hygge sammen med Charlotte og Mette i Bysekretariatet.

To gange om ugen er der åben café i Bysekretariatet, hvor du kan møde andre beboere over en kop kaffe og hyggelig snak om alt mellem himmel og jord. Det er mandag og torsdag og begge dage kl. 13-15. Første gang efter sommerferien bliver torsdag den 17. august.

Mandag og torsdag formiddag kl. 9.30-11.30 er der også kaffe på kanden i Bysekretariatet. Der er mulighed for at være med til kreative aktiviteter og nørklerier, men du er også velkommen til hyggesnak over en kop kaffe eller te. Første gang efter sommerferien bliver mandag den 14. august.

 

Babyklub i Nordbyen

Babyklubben er et nyt tilbud til småbørnsforældre i Nordbyen om at møde andre børn og forældre. Babyklubben er for forældre og børn under 2 år, der er bosat i Jennumparken, Vangdalen og Glarbjergvejområdet og det første hold mødes hver tirsdag kl. 9.30-11.30 i 8 uger fra den 15. august i Børnehuset Jennumparken. Her vil der være tid til morgenmad, hygge og sparring. Derudover vil man blive klogere på livet med spæd- og småbørn sammen med sundhedsplejerske og boligsocial medarbejder. Efter de 8 uger er det muligt at blive ved med at mødes i gruppen. For mere information og tilmelding kan du kontakte Mia på 4214 8607.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

I uge 33 starter foreningen sæsonens program med forskellige motionsaktiviter for både store og små.

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn (fra 2 år ifølge med en voksen). Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi (voksne og børn fra 12 år ifølge med en voksen) Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19.20: Vandgymnastik med Marianne (fra 16 år) Tillægshold ekstra 75 kr/sæson.

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsenss Vej 6A, mødelokalet

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsenss Vej 6A, mødelokalet

Tilmelding og betaling ved bankoverførsel til reg. 5395 kontonr. 0537022. Angiv tlf. nr, e-mail, fødselsdato og hvilke hold du vil gå på. KOntingentet er på 250 kr. pr. sæson (+75 kr. hvis du vil gå til vandgymnastik).

Følg med på foreningens facebook-side, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Der efterlyses stadigvæk frivillige hænder til pasning og plejning af området og til at være med til at lave aktiviteter for foreningen. De frivillige mødes hver tirsdag kl. 10, men det forventes ikke at man skal være med hver gang. Kontakt Jens Kristian Nielsen på 5080 7524 eller Eske Thøgersen på tlf. 8640 8004 eller skriv til nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen åbner igen efter sommerferien for fredagshygge i Andreashuset fredag den 18. august kl. 10.30 til 14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær.

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer. OBS! Der er desværre lukket i Parken fredagene 11., 18. og 25. august og mandagene 28. august og 4. september.

Dart: Hveranden torsdag (ulige uger) kl. 18-20. Alle voksne medlemmer er velkomne.

Petanque: Hver torsdag fra kl. 15 på banen midt i Jennumparken.

Fædreklub: Fædreklubben Far Away mødes hveranden torsdag (lige uger) kl. 18.30 i Parken. Nye medlemmer er velkomne!

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Foreningen holder sommerferie fra de faste åbningstider, men har sommeren igennem lavet udflugter for børnefamilier og hjulpet økonomisk trængte familier. Følg med på foreningens facebookside.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

Weltklasse!