Bysekretariatets nyhedsbrev for februar 2020

03-02-2020

 

 

 

Du modtager hermed Bysekretariatets månedlige nyhedsbrev. Her kan du læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet tilbyder beboerne i Randers Nordby.
Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i Nordbyen og se en film om det boligsociale arbejde - eller kom forbi Bysekretariatet på Flyvervej 5.

 

Kom med til Midvinterfest på Nordre Fælled lørdag den 1. februar

 

Mad&Mad
Den 3. februar åbner Nordbyens nye madsted Mad&Mad på Flyvervej 5. Åbningen bliver fejret med en reception den 3. februar kl. 12-17. Her serveres der hjemmebag og kaffe og kl. 17-19 vil det være muligt at købe aftensmad. Se mere om menuer, priser og åbningstider på Mad&Mads facebookside.

Suppeaften
Tirsdag den 25. februar kl. 17.30-19 holder Bysekretariatet og Plejecenter Borupvænget suppeaften på Borupvænget. Denne gang er der aspargessuppe på menuen. Det koster 35 kr. pr voksen og 20 kr. pr. barn, og drikkevarer udover vand kan købes til 10 kr. Tilmelding hos Inge på 2047 6473 eller Sonja på sonja@msbolig.dk 

 

 

 

Fællesspisning

Tirsdag den 11. februar kl. 17 er der fællesspisning i Mad&Mad på Flyvervej 5. En fællesspisning er en mulighed for at møde naboer og spise sammen. På menuen er der klassisk inspireret lasagne med salat. Det koster 30 kr. pr. voksen og er gratis for børn under 14 år. Efter maden er det muligt at købe et stykke kage til 10 kr. Her er der også quiz med præmier. Du kan købe billetter til fællesspisningen i Mad&Mad.

Babyklub
Tirsdag den 18. februar kl. 9.30 er der opstart på et nyt hold i babyklubben. Det er et tilbud til forældre til børn i alderen 0-2 år. Man mødes en gang ugentlig i 8 uger, tirsdag kl. 9.30-11.30 i Børnehuset Jennumparken, og hver gang er der forskellige temaer, der relaterer sig til forældreskabet. Det er Sundhedsplejen og Bysekretariatet, der samarbejder om babyklub - og der er en sundhedsplejerske til stede hver gang i babyklubben. Tilmelding hos Mia på 4214 8607.

 

 

 

Brandkadetter
På Falcks uddannelsescenter på Langvang er der hver onsdag en flok unge, der "går til brand". Her lærer de om brandslukning, førstehjælp og redning og får udfordret sig selv og hinanden. Hvis du går i 8.-10. klasse og kunne tænke dig at være med - det er i øvrigt gratis - så kontakt Sonja på 4214 8604.

 

Nørkleklub og Åben Café
Nørkleklub og åben café fortsætter med at have åbent to gange om ugen i caféen på Flyvervej 5. Her kan du hver mandag og torsdag kl. 9.30-14 være med til et hyggeligt fællesskab med andre voksne. Der er kaffe på kanden, hyggesnak og god stemning - og alle er velkomne. Der lukket i uge 7 pga. vinterferie.

 

 

 

 

 

 

Parkrun
I 20 lande verden over og med 3 millioner registrerede deltagere, er der hver weekend Parkrun. I Randers har vi Nordre Fælled Parkrun hver lørdag kl. 9. Her kan man løbe eller gå på en fastlagt 5 km rute og få taget tid - helt gratis. Kom og vær med!

 

Gratis retshjælp
Hver mandag kl. 10-12 kan du i caféen på Flyvervej 5 få gratis juridisk rådgivning ved Djurslands Retshjælp. Du kan få hjælp til de fleste juridiske spørgsmål - bare husk dine papirer. Du møder op i åbningstiden og trækker et nummer i køen. Der er ingen retshjælp i uge 7, men mandag den 17. februar kl. 10 er der infomøde om retshjælp i caféen.

 

 

 

Råd til huslejen
Alle beboere i RandersBolig har mulighed for at få økonomisk rådgivning. Du kan få hjælp til at lægge budget, til at søge forskellige tilskud og til kontakt til kommune og kreditorer. Kontakt Bjarke på 4214 8602 eller Mads på 2290 9388 og lav en aftale.

 

Børneklub i Vangdalen
Hver onsdag kl. 16.30-18.30 hold Red Barnet Ungdom børneklub i Vangdalen for børn i alderen 3-12 år. Det foregår i Ved Byskellet 3-7, kld. og her laver de frivillige forskellige aktiviteter for børnene. Der er ingen tilmelding og det er et gratis tilbud.

 

 

 

Midvinterfest i Myretuen
Lørdag den 1. februar kl. 15-16.30 kan du og din familie være med til at fejre midvinter på Nordre Fælled. Vi mødes ved Myretuen kl. 15 og går derfra i et fakkeloptog mod Bistaden. Her er der fortællinger og sanglege omkring bålet. Der bliver lavet en varm vinterdrik over bål. Det er Natur og Ungdom, der står for arrangementet.

 

Boligsocial naturvejleder
Claire fortsætter sine naturvejlederaktiviter i og ved Myretuen og på Nordre Fælled. På hjemmesiden kan du se tips og tricks til aktiviteter - og månedens tip handler om ræve og rolletid.
Torsdag den 13. februar kl. 15-18 er der bålhygge og varm kakao ved den nye bålplads ved Myretuen. Alle er velkomne.
Skal du holde et arrangement med klassen eller en børnefødselsdag, må du gerne holde det i Myretuen - kontakt Claire på 4214 8608 eller cnn@msbolig.dk, hvis du vil have tips til aktiviteter eller låne noget grej.

 

 

 

Fælleshaven ved Myretuen
Har du lyst til at deltage i pasning og plejning af fælleshaven ved Myretuen - eller vil du adoptere en plantekasse til eget brug? Så kom forbi Myretuen torsdag kl. 15-16 eller lørdag kl. 9.30-10.30 og vær med til havearbejde i fællesskab med de andre havefolk.
 

Generalforsamlinger og afdelingsmøder
Vi går sæsonen for afdelingsmøder, generalforsamlinger og årsmøder i møde. Deltagelse giver dig mulighed for at have indflydelse på fremtiden i din forening eller afdeling, og samtidig er det en simpel måde at anerkende det store arbejde de frivillige i bestyrelser rundt omkring påtager sig. Hold øje med opslag i opgangene og diverse facebooksider for at se datoerne.

 

 

 

Atletikcamp i vinterferien
I vinterferien er der Get2sport-camp i samarbejde med Randers Freja Atletik. Det foregår mandag og tirsdag i uge 7 kl. 12-16 på Langvang. Det koster 50 kr. at deltage. Kontakt Diana på 4214 8613.
 

Foreninger og andre i Nordbyen
I Nordbyen er der aktivt foreningsliv. Der er muligheder for at deltage i forskellige aktiviteter, som rollespil, motion, sociale aktiviteter og naturaktiviteter. Læs mere på vores hjemmeside under nyheder.

 

 

 

Instagram

Facebookside

Hjemmeside

 

 

 

Copyright © 2020 Bysekretariatet, All rights reserved.

Our mailing address is:
bysekretariatet@msbolig.dk

Bysekretariatet er som en del af boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse mere om her
 

 

 

Weltklasse!