Bysekretariatets nyhedsbrev for januarmåned 2017

04-01-2017

Nyhedsbrev - Januar 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for januarmåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, og se en ugekalender over de faste aktiviteter.

 

 

Godt nytår

Bysekretariaets medarbejdere ønsker alle godt nytår.

Vi har nu taget hul på 2017, der bliver året, hvor vi skal lukke den nuværende helhedsplan og begynde på en ny. Det bliver også året, hvor Randers får et nyt bynaturrum i Nordbyen. Det bliver et spændende år for både medarbejderne i Bysekretariatet, samarbejdspartnerne og ikke mindst for beboerne i Nordbyen.

 

 

Vinterfest i Nordbyen

Søndag den 15. januar kl. 15.30-17 inviterer Natur og Ungdom Randers, Aktivitetsforeningen i Jennumparken og Nordre Fælleds Venner til et fakkeloptog og vinterfest omkring bål. Der bliver budt på historiefortælling, sang, dans og en varm drik ved bålet på Nordre Fælled. Fakkeltoget starter fra Aktivitetsforeningens lokale Parken på Husarvej 26. Det er gratis at deltage, men det kræver tilmelding på mail til vinterfest17@gmail.com eller på sms til Pia på 2116 2422.

 

Første spadestik på Myretuen

Så blev det tid til første spadestik på Myretuen. Det foregår på byggepladsen på Gl. Jennumvej 27 tirsdag den 17. januar kl. 13-15. Borgmester Claus Omann Jensen holder tale og repræsentanter for Partnerskabet bag Myretuen tager det første spadestik. Efterfølgende er der mulighed for at høre mere om projektet og se plancher, der viser, hvordan Myretuen kommer til at se ud. Alle er velkomne til arrangementet.

 

 

 

 

 

 

Computerundervisning

Der er computerundervisning for begyndere hveranden mandag (i lige uger) i Bysekretariatet og hver torsdag på Nørrebrogade 138, kld. Begge dage er der undervisning i tidsrummet kl. 10-12. Kontakt Tina på tinahastrup@gmail.com eller Claire på 4214 8608 for nærmere info.

Husk at hvis du har brug for at låne en computer, så står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.

Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i lokalerne på Husarvej 20, kld. Her handler det om såkaldte open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.

 

Lektiehjælp for unge og voksne

Vidste du at hvis du er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, så kan du få individuel lektiehjælp i Bysekretariatet eller ved en af de tilknyttede frivillige? Hvis du har lyst til at vide mere - enten fordi du vil være frivillig eller fordi du har brug for hjælp med lektierne - kan du kontakte Sonja på 4214 8604.

I øjeblikket mangler vi en frivillig til lektiehjælp af en ung, der læser til tandklinikassistent - er det dig, eller kender du én? Så kontakt Sonja på ovenstående telefonnummer.

 

 

MyWay

I MyWay er der lige startet et nyt holdforløb op, og dette hold er fyldt op. I øjeblikket er der derfor lukket for henvendelser til nye forløb. Den 1. februar bliver der åbnet op for henvendelser omkring pladser til næste forløb i MyWay.

Nabocafé i Vangdalen

En gruppe beboere vil hver lørdag kl. 15-20 stå for en nabocafé i lokalerne på Ved Byskellet 3-7, kld. Alle beboere er velkomne forbi til en kop kaffe eller te.

 

 

 

Fællesspisninger

Torsdag den 12. januar er der fællesspisning i Parkcafeen.

Næste fællesspisning i Glarbjergvejområdet er torsdag den 24. januar

I Vangdalen er der fællesspisning på Ved Byskellet 3-7, kld. tirsdag den 7. februar

Hold øje med opslag og facebook for nærmere oplysninger om fællesspisningerne.

Husk at alle beboere i Nordbyen er velkomne til alle fællesspisninger på tværs af de tre områder.

 

 

Babycaféerne

Babycaféen på Husarvej 20, kld. holder åbent hver tirsdag kl. 10-12.

Babycaféen i Vangdalen har åbent hver anden mandag kl. 10-12 (i ulige uger).

Begge steder er der en sundhedsplejerske til stede hver gang og du kan få målt og vejet dit barn, og få en snak med sundhedsplejersken og de andre forældre om livet som småbørnsfamilie. Derudover vil der være vekslende oplæg og undervisning, som man kan deltage i.

Programmet for foråret i begge babycaféer er under udarbejdelse og vil snarest muligt være at finde på Bysekretariatets hjemmeside.

Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk

 

 

 

 

Parkcafeen

I Parkcafeen har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil.

Åbningstider:

Mandag-fredag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.45

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18.30

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

Sprogcafé

Hver onsdag kl. 15 til ca. 16.30 i Parkcafeen på Flyvervej 5 afholdes der såkaldt sprogcafé. Det handler kort og godt om at tale dansk sammen. Det er en mulighed for dem, der ikke taler så godt dansk endnu til at øve sig, sammen med dem, der enten har dansk som modersmål eller taler det rigtig godt. Er du en af de sidstnævnte og har du lyst til at hjælpe dine naboer med at blive bedre til at tale dansk, er du meget velkommen forbi til en hyggelig eftermiddag - hvor I måske kan øve jer i at sige rødgrød med fløde sammen!

Kom gratis til fodbold

Randers FC og Bysekretariatet har indgået et samarbejde under overskriften "Stop billetspild". Randers FC har aftalt med deres sponsoerer at de billetter til hjemmekampene, de får i kraft af sponsoratet og af en eller anden grund ikke bruger, kan komme beboerne i Nordbyen til glæde. Det vil variere fra kamp til kamp hvor mange billetter, sponsorerne sender videre. Billetterne er gratis og uddeles efter først til mølle-princippet - og må selvfølgelig ikke sælges videre.

Op til en hjemmekamp vil der komme et opslag på Bysekretariatets facebookside med nærmere vejledning om hvordan du får fat i billetterne. Som regel vil du skulle sende en mail til randersfc@msbolig.dk, hvor du skal oplyse navn, adresse, antal billetter (max 4 pr. husstand) og om du kan printe selv eller vil hente billetten enten i Bysekretariatet eller hos Aktivitetsforeningen i Jennumparken.

 

Undervisning i sprog

Der er danskundervisning hver tirsdag kl. 8.30 til 10.30 i mødelokale 2 i Bysekretariatet på Flyvervej 5. Det er såkaldt fvu-undervisning, dvs. forberedende voksenundervisning og det er både for dem med dansk som modersmål og som andetsprog. Det er AOF Randers, der står for undervisningen. Hvis du tror det er noget for dig, er du velkommen forbi.

Du kan også komme til engelskundervisning for begyndere i Bysekretariatet hver tirsdag kl. 11-12 og hver onsdag kl. 14-15. Og hver onsdag kl. 15-16 er der engelsk samtaletræning for elever i de større klasser i folkeskolen.

 

 

 

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Mandag kl. 16-17 på Nørrevangsskolen: Sjov for børn med Gitte (børn fra 2 år sammen med en voksen).

Mandag kl. 19-20 på Nørrevangsskolen: Zumba med Sevgi (voksne - børn over 12 år iflg. med voksen).

Tirsdag kl. 19-19.30 og 19.30-20 på Nørrevangsskolen: Vandgymnastik med Marianne (voksne fra 16 år - vær opmærksom på at det koster 75 kr. ekstra at gå på disse hold)

Onsdag kl. 16.30-17.30 på Rismølleskolen: Pilates med June (voksne fra 16 år)

Onsdag kl. 17.30-18.30 på Rismølleskolen: Yoga med June (voksne fra 16 år)

Det koster kun 250 kr. pr. sæson at være medlem af Nordbyens Motion - og kun 75 kr. ekstra for vandgymnastik. Følg med på foreningens facebook-side for evt. ændringer.

Foreningens formand, Marianne Clemmensen, kan træffes på marianne.clemmensen@privat.dk eller på tlf. 2042 5045 efter kl. 17.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes fortsat hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - nu i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Nordre Fælleds Venner arrangerer i samarbejde med Natur og Ungdom Randers og Aktivitetsforeningen i Jennumparken en vinterfest ved bålet søndag den 15. januar - læs mere længere oppe.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Der efterlyses stadigvæk frivillige hænder til pasning og plejning af området og til at være med til at lave aktiviteter for foreningen. Kontakt formand Eske Thøgersen på tlf. 8640 8004 eller på nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen holder  åbent hver fredag fra kl. 10.30-14 på Husarvej 20, kld. Der er forskellige aktiviteter, som syning, avislæsning, madlavning og hyggesnak, og foreningen arrangerer også forskellige udflugter for medlemmerne.

Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 100 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning. Du er også velkommen til at besøge foreningen inden du beslutter dig for om du vil blive medlem.

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Aktivitetsforeningen arrangerer vinterfest ved bålet i samarbejde med Nordre Fælleds Venner og Natur og Ungdom i Randers den 15. januar - læs mere længere oppe.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken på Husarvej 26, kld. fredag den 13. januar kl. 18.30-21 (bemærk at der ikke er børnedisko den 6. januar!)

Familiesvømning er hver lørdag kl, 10-12 på Nørrevangsskolen.

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort. Bor du udenfor Jennumparken og melder dig ind nu, får du gratis medlemsskab i resten af 2016!

 

 

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Foreningen har åbent for aktiviteter for børn i deres familiehus på Husarvej 32, kld. Der er åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 med aktiviteter for børn og rådgivning til familier, især omkring kvindeproblemer.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

Weltklasse!