Bysekretariatets nyhedsbrev for juli 2017

30-06-2017

Nyhedsbrev - Juli 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for juli måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen. Vi ønsker alle en god sommer!

 

Nordbyposten er udkommet

Den var måske nem at overse i postkassen, men den nye udgave af Nordbyposten er udkommet og husstandsomdelt i hele området. Det er en noget mindre udgave, men vi håber at I stadigvæk vil have glæde af at få overblik over aktiviteter og vil nyde de fine billeder. Læs den nye udgave af Nordbyposten her

Sommerfest i Nordbyen

Nu nærmer uge 27 sig med hastige skridt - og dermed er det ved at være tid til sommerfest i Nordbyen. Det er Aktivitetsforeningen Jennumparken der inviterer alle beboere i Nordbyen (og ikke kun medlemmerne) til en stor sommerfest fra onsdag til lørdag i uge 27. Der kommer til at være aktivteter for store og små og du kan se programmet her.

Fritidstjansen

Er du selv eller har du børn i alderen 15-17 år, der godt kunne tænke sig at have et fritidsjob, kan I kontakte Claire på 4214 8608 eller find hende på facebook.

 

Sommerferieaktiviteter

I sommerferien er der aktiviteter for store og små. Grill og boldspil, kage og kongespil, vandkamp eller hygge over en kop kaffe. Se oversigt over sommerferieaktiviteter i Nordbyen her

Udover de nævnte aktiviteter, kan der opstå nye aktiviteter - følg med på facebook!

Gratis juridisk rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Retshjælpen holder ferielukket hele augustmåned!

Åbningstid i Bysekretariatet i sommerferien

I ugerne 27-32 er der indført sommeråbningstid i Bysekretariatet. Det betyder at du kun kan være sikker på at træffe en medarbejder på Flyvervej 5 mandag til fredag kl. 10-13. Resten af tiden er medarbejderne ude i området og laver forskellige aktiviteter. Der vil altid stå telefonnumre på døren til de medarbejdere, der er på arbejde de pågældende uger.

 

 

 

Parkcafeen

I Parkcafeen har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18

Se oplysninger om menu og gældende priser her

OBS! Parkcafeen har sommerferielukket i ugerne 28-29-30-31!

 

Socialt samvær og hygge

To gange om ugen er der åben café i Bysekretariatet, hvor du kan møde andre beboere over en kop kaffe og hyggelig snak om alt mellem himmel og jord. Det er mandag og torsdag og begge dage kl. 13-15.

Mandag og torsdag formiddag kl. 9.30-11.30 er der også kaffe på kanden i Bysekretariatet. Der er mulighed for at være med til kreative aktiviteter, men du er også velkommen til hyggesnak over en kop kaffe eller te.

Ovenstående gælder også for uge 27. I uge 28 vil der være åben café og kreative aktiviteter mandag til torsdag kl. 9.30-12 på Flyvervej 5. I ugerne 29-32 er der ingen aktiviteter pga. ferie.

Babyklub i Nordbyen

Babyklubben er et nyt tilbud til småbørnsforældre i Nordbyen om at møde andre børn og forældre. Babyklubben er for forældre og børn under 2 år, der er bosat i Jennumparken, Vangdalen og Glarbjergvejområdet og mødes hver tirsdag kl. 9.30-11.30 i 8 uger i Børnehuset Jennumparken. Her vil der være tid til morgenmad, hygge og sparring. Derudover vil man blive klogere på livet med spæd- og småbørn sammen med sundhedsplejerske og boligsocial medarbejder. Efter de 8 uger er det muligt at blive ved med at mødes i gruppen. For mere information og tilmelding kan du kontakte Mia på 4214 8607.

MyWay

Der bliver åbnet op for henvisninger til efterårets hold i MyWay-projektet den 1. august. Birgitte Hegaard Helweg er ansat som Tine Kolind-Billes barselsvikar og hvis du vil vide mere om MyWay eller vil lave en henvisning til projektet, skal du sende en mail til henvis.myway@msbolig.dk og så vil Birgitte vende tilbage til dig.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Foreningen har ingen aktiviteter i sommerferien, men starter igen i uge 33. Følg med på foreningens facebook-side.

Foreningens formand, Marianne Clemmensen, kan træffes på marianne.clemmensen@privat.dk eller på tlf. 2042 5045 efter kl. 17.

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes fortsat hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - nu i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Der efterlyses stadigvæk frivillige hænder til pasning og plejning af området og til at være med til at lave aktiviteter for foreningen. Kontakt formand Eske Thøgersen på tlf. 8640 8004 eller på nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Foreningen holder sommerferielukket i skolernes sommerferie.

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20 (dog kun mandag i uge 27 pga. sommerfest). Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Dart: Hveranden torsdag (ulige uger) kl. 18-20. Alle voksne medlemmer er velkomne.

Petanque: Hver torsdag fra kl. 15 på banen midt i Jennumparken.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken på Husarvej 26, kld. fredag den 14. juli kl. 18.30-21.

Boldspil: Hver mandag kl. 16-17 er der boldspil på græsplanen ved Parken.

Fædreklub: Fædreklubben Far Away mødes hveranden torsdag (lige uger) kl. 18.30 i Parken. Nye medlemmer er velkomne!

Sommerfesten 2017: Uge 27 står i sommerfestens tegn - se programmet her.

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Foreningen holder lang sommerferie i år og holder lukket frem til august.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

Weltklasse!