Bysekretariatets nyhedsbrev for juni 2017

02-06-2017

Nyhedsbrev - Juni 2017

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for juni måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

 

Den nye helhedsplan er trådt i kraft!

Så er det blevet den 1. juni og det betyder at den Helhedsplanen for Randers Nordby 2017-21 er trådt i kraft. Under overskriften Fremtiden lever her bliver der igangsat en række indsatser og aktiviteter, hvor fokus er især på børn og unge og på familieliv. Du kan læse hele Helhedsplanen her på hjemmesiden eller få et lettere overblik på s. 9-11 i sidste udgave af Nordbyposten her

Sommerfest i Nordbyen

Traditionen tro holder Aktivitetsforeningen Jennumparken en stor sommerfest i uge 27. Der kommer til at være aktivteter for store og små og du kan se programmet her.

Gratis sommercamp

Landsforeningen for væresteder afholder SommerCamp i Randers fra den 31. juli til 6. august. Sommercampen er for alle, familier som enlige, alle som på den ene eller anden måde har fået nogle knubs i livet. Der er et hav af aktiviteter. Tur til Djurs Sommerland, Water & Wellness, Cirkusskole, fodboldskole, tennisskole, kanotur, biograf, Fifakonkurrence, Counter Strike, Koncert, frisør, UL 2017. Deltagelse kræver tilmelding. Kontakt Bysekretariatet, Flyvervej 5, hvis du vil høre mere senest den 19. juni 2017.

 

Spektakel Festival

Den 8.-11, juni holdes der en børnekulturfestival i Randers. Alle arrangementerne er gratis - nogle skal man dog bestille billet til. På festivalens hjemmeside kan du finde en oversigt over alle de mange spændende aktiviteter.

Gratis juridisk rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Undervisning i sprog

Der er danskundervisning hver tirsdag kl. 8.30 til 10.30 i mødelokale 2 i Bysekretariatet på Flyvervej 5. Det er såkaldt fvu-undervisning, dvs. forberedende voksenundervisning og det er både for dem med dansk som modersmål og som andetsprog. Det er AOF Randers, der står for undervisningen. Hvis du tror det er noget for dig, er du velkommen forbi. Sidste gang før sommerferien er tirsdag den 20. juni.

Engelskundervisningen holder sommerferie.

Hver onsdag kl. 15-16.30 er der samtaletræning på dansk til Sprogcafé i Parkcafeen på Flyvervej 5.

 

 

 

Parkcafeen

I Parkcafeen har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11.

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

Socialt samvær og hygge

To gange om ugen er der åben café i Bysekretariatet, hvor du kan møde andre beboere over en kop kaffe og hyggelig snak om alt mellem himmel og jord. Det er mandag og torsdag og begge dage kl. 13-15.

Mandag og torsdag formiddag kl. 9.30-11.30 er der også kaffe på kanden i Bysekretariatet. Der er mulighed for at være med til kreative aktiviteter, men du er også velkommen til hyggesnak over en kop kaffe eller te.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Foreningen har ingen aktiviteter i sommerferien, men starter igen i uge 33. Følg ellers med på foreningens facebook-side.

Foreningens formand, Marianne Clemmensen, kan træffes på marianne.clemmensen@privat.dk eller på tlf. 2042 5045 efter kl. 17.

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes fortsat hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - nu i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Der efterlyses stadigvæk frivillige hænder til pasning og plejning af området og til at være med til at lave aktiviteter for foreningen. Kontakt formand Eske Thøgersen på tlf. 8640 8004 eller på nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen har fået nyt mødested og mødes nu hver fredag kl. 10-14.30 i Andreashuset på Hadsundvej 79 (lige ved siden af Skt. Andreas Kirke). Sidste gang inden sommerferien er fredag den 23. juni.

I junimåned kan foreningens medlemmer og andre kvinder deltage i et gratis tilbud om undervisning i velvære i krop og sind ved psykomotorisk terapeutstuderende Katrine Filtenborg Lerche Thomsen. Der er fokus på smertelindring i nakke, skuldre og ryg,på at mærke sin krop og forstå dens signaler og på afspænding og ro. Det foregår fredagene 2., 9., 16. og 23. juni kl. 12.30-13.45 i Andreashuset.

Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 100 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning.

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Dart: Hveranden torsdag (ulige uger) kl. 18-20. Alle voksne medlemmer er velkomne.

Petanque: Hver torsdag fra kl. 15 på banen midt i Jennumparken.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken på Husarvej 26, kld. fredagene den 2. og 9. juni kl. 18.30-21.

Boldspil: Hver mandag kl. 16-17 er der boldspil på græsplanen ved Parken.

Fædreklub: Fædreklubben Far Away er blevet en del af Aktivitetsforeningen og mødes hveranden torsdag (lige uger) kl. 18.30 i Parken. Nye medlemmer er velkomne!

Sommerfesten 2017: Der er fuld gang i planlægningen af foreningens sommerfest. I den forbindelse søges der frivillige, der har lyst til at bidrage til at festen bliver lige så god som de sidste år! Læs mere på foreningens facebookside.

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Foreningen holder lang sommerferie i år og holder lukket frem til august.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

Weltklasse!