Bysekretariatets nyhedsbrev for juni 2018

01-06-2018

Nyhedsbrev - Juni 2018

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for juni måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

Borgmester og kommunaldirektør på besøg

Mandag den 25. juni kl. 14-16 har du mulighed for at møde borgmester Torben Hansen og kommunaldirektør Jesper Kaas Schmidt, når de som en del af en turné rundt i kommunen, besøger Nordbyen. Har du noget på hjerte? Ris eller ros? Gode forslag? Så kom forbi Parkcafeen til en snak med borgmesteren og kommunaldirektøren - der er ingen tilmelding - alle er velkomne og intet er for stort eller for småt!

Lyrikaften i Myretuen

Vær med til at læse op og/eller høre digte, når Randers Bibliotek, Ordets Dag og Bysekretariatet inviterer til lyrikaften torsdag den 7. juni kl. 17-19. Det kan være egne eller andres digte, der læses op og efter oplæsningen kan man være med til at grille sin medbragte aftensmad. Hvis du vil være med til at læse op, kan du sende en mail til Inger Nygaard Kaad på ink@randersbib.dk. Tilhørere skal tilmelde sig på randersbib.dk - det er gratis.

Fælleshaven ved Myretuen

Mandag den 4. juni er det blevet tid til at plante frø og urter i fælleshaven ved Myretuen. Hvis du har lyst til at give en hånd med ved plantningen, foregår det mellem kl. 9 og 10 om formiddagen og igen mellem kl. 15 og 16 om eftermiddagen. Hvis du selv har noget, du vil have i jorden, er du velkommen til at tage det med. 

Hvis man efterfølgende har tid og lyst til at give en hånd med pasning og plejning af vores nye fælleshave, kan du blive udstyret med nogle haveredskaber, som du kan bruge ved arbejdet. Hvis du ikke har mulighed for at komme mandag den 4. juni, kan du kontakte Claire på 4214 8608 for mere info.

Nordlys - kom med på tur

Torsdag den 21. juni kl. 13 er der byvandring i Randers Midtby med guide. Turen er en del af AOFs projekt Nordlys. Det koster 20 kr at deltage. Du kan tilmelde dig ved at ringe til AOF på 8643 0000, eller ved at møde op i Åben café i Parkcafeen mandag eller torsdag mellem kl. 13 og 15 og tilmelde dig hos Charlotte.

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen:

Onsdag den 6. juni er der grillhygge i Parkcafeen. Fra kl. 16 er der kongespil og hygge, og kl. 17 er grillen varm. Man medbringer selv kød til grillen, mens Parkcafeen står for salat, kartoffelsalat og brød. Efter spisningen er der guitarmusik og fællessang. Billetter købes i Parkcafeen og koster 20 kr. pr. voksen og er gratis for børn under 14 år.

Tirsdag den 26. juni kl. 17.30 og torsdag den 5. juli kl. 18 kan du være med til en udendørs madklub ved Myretuen. Her kan du være med til at lave mad og spise ude i det fri sammen med andre. Det koster 25 kr. pr voksen pr. gang og er gratis for børn under 14 år. Tilmelding hos Claire på 4214 8608.

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

Den 6. juni: Turneringsdag: Denne dag bliver der lavet turneringer i forskellige ting, f.eks. bordfodbold.

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der brunchbuffet for kun 30 kr. kl. 9-10.

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Louise på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Kirkekrummerne, der er en klub for børn, som går i 3.-6. klasse, har sommerferie frem til den 15. august.

Babysalmesang onsdage kl. 10-11 i Skt. Andreas Kirke.

Salmesang og leg for børn i alderen 1-3 år onsdage kl. 15-16 i kirken.

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 10-13 i Andreashuset på Hadsundvej 79. Fontænen er lukket Grundlovsdag den 5. juni og den 19. juni er de af sted på udflugt. 

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en færdigpakket pose med madvarer.

Sommerudflugt Den 11. juli holder kirken sommerudflugt for børnefamilier i sognet - herunder Jennumparken og Glarbjergvejområdet. Du kan læse mere i kirkebladet, som er blevet husstandsomdelt i sognet.

Infrastrukturprojekt i Glarbjergvejområdet

Arbejdet med at omformere området imellem blokkene i Glarbjergvejområdet skrider planmæssigt frem. Du kan følge med i projektet ved at følge dets facebookside, hvor du kan se billeder og læse nyt om hvordan arbejdet skrider frem. Her kan du bl.a. læse om hvorfor området har navnet Ungskuepladsen og se gamle billeder fra området.

Dansk og engelsk

AOF tilbyder som del af projekt Nordlys undervisning i dansk og engelsk i Bysekretariatets mødelokale 2 på Flyvervej 5 hver tirsdag. Dansk er kl. 8.30-10.45 og det koster 100 kr at være med 10 gange og 50 kr for 5 gange. Engelsk for begyndere er kl. 11-12.45 og det koster 250 kr for 10 gange og 125 kr for 5 gange. Tilmelding hos AOF på tlf. 8643 0000.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredag den 1. juni kl. 18.30-21 for medlemmer. Der er mulighed for at vinde slik til konkurrencer.

Familiesvømning: Hver lørdag kl. 10-12 (ikke i skoleferier)

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær.

 

Nordbyens Motion

Foreningens aktiviteter holder sommerferie!!

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

De vilde blomsters dag: Søndag den 17. juni kl. 10-12 er der fokus på planter og blomster på Nordre Fælled. Man mødes ved Myretuen og her bliver nogle af områdets planter præsenteret. Herefter er der en gåtur i området, hvor der plukkes planter og blomster. Der afsluttes med et samlet overblik over de indsamlede planter. Der er ingen tilmelding, men vil du have mere info er du velkommen til at kontakte Jan Højland på 2469 3806.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året. Det er dog ikke nødvendigt at være medlem for at deltage i foreningens aktiviteter.

 

Weltklasse!