Bysekretariatets nyhedsbrev for juni 2020

02-06-2020
Du modtager hermed Bysekretariatets månedlige nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter og tilbud til beboerne i Randers Nordby.
I denne udgave af nyhedsbrevet kan du især læse om sommerferieaktiviteter. God læselyst!
Vaskedag i Jennumparken
Naturklub for familier
Naturklub for familier er et tilbud til småbørnsfamilier i området. Der er aktiviteter for hele familien i naturen hele sommeren - herunder tre udflugter. Der er naturklub første gang den 16. juni. Det er gratis at deltage. Tilmelding hos Claire (cnn@msbolig.dk eller 4214 8608) eller Mia (mbn@msbolig.dk eller 4214 8607).

 
Grillhygge
Torsdag den 18. juni kl. 16.30 er der grillhygge i Mad&Mad. Kl. 16.30 er der leg og hygge og fra kl. 17 er grillen varm. Man medbringer selv kød eller andet til grillen, mens tilbehøret i form af salat, kartoffelsalat og brød serveres. Det koster 20 kr. pr. voksen og gratis for børn op til 14 år ifølge med en voksen. Billetter kan købes i Mad&Mad senest den 16. juni - eller via Mobilepay 24923 (husk at skrive, hvis du har børn med).
 
Familieferie i uge 32
En uge på højskole med aktiviteter for børn og voksne. Lyder det spændende og er I en familie med børn fra 6 års alderen? Bor i Nordbyen og har ikke planlagt anden ferie? Så kan det være at familieferie er noget for jeres familie. Kontakt Bjarke på 4214 8602 eller Mia på 4214 8607 for at høre mere - tilmelding senest den 24. juni! OBS: Begrænset antal pladser.
 
Ungeuge i uge 27
I uge 27 kan unge i alderen 13-17 år tilmelde sig til en uge fyldt med sjov og aktiviteter. Der er både aktiviteter i nærområdet og spændende udflugter. Der er et begrænset antal pladser, så skynd dig at tilmelde dig hos Bjarke på 4214 8602, Diana på 4214 8613 eller Sonja på 4214 8604. Det koster 30 kr. at være med hele ugen.
 
 
Familiesjov i uge 28
Vær med til en familieuge, hvor vi holder sommerferie hjemmefra. Der er både aktiviteter i nærområdet og udflugter på programmet for Familiesjov i uge 28. Det er for familier med børn, der bor i Nordbyen. Det koster 100 kr. pr. familie at være med til en hel uges sjov og aktiviteter. Tilmelding hos Sonja på 4214 8604 eller Claire på 4214 8608.
 
Naturecamp i uge 27
I uge 27 er der naturecamp for børn i alderen 6-12 år i Nordbyen. Det bliver en uge fyldt med aktiviteter med naturen i fokus. Aktiviteterne foregår i nærområdet, men der bliver også mulighed for at tage på udflugt. Mere information følger på opslag og på facebookside. Du kan også høre mere hos Claire på 4214 8608 eller Mia på 4214 8607.
 
Digital feriecamp i uge 28
Landsforeningen af Væresteder har været nødt til at aflyse Feriecamp. Men de holder en digital feriecamp i uge 28 i stedet for. Læs mere og tilmeld dig her.
P.s. Du skriver Bysekretariatet på som værested i tilmeldingen.


 
Legepatrulje hele sommerferien
Der er blevet ansat unge i Legepatruljen og de er lige nu under uddannelse som legeinstruktører, så de kan være klar til at lave aktiviteter og lege for børnene i området i sommerferien. Hold øje med opslag og Bysekretariatets facebookside for at se hvornår der er aktiviteter.
 
 
Råd til huslejen
Alle beboere i RandersBolig har mulighed for at få økonomisk rådgivning - omend kun telefonisk for tiden. Du kan få hjælp til at lægge budget, til at søge forskellige tilskud og til kontakt til kommune og kreditorer. Kontakt Bjarke på 4214 8602 eller Mads på 2290 9388.

 
Månedens tip fra Råd til huslejen
Husk, at hvis der sker ændringer i din situation, på den ene eller anden måde, så er det vigtigt at justere og informere de relevante myndigheder.
Det kan være hvis du flytter sammen med en kæreste eller ven, hvis du bliver enlig eller hvis du får mere eller mindre i indtægt.
Uanset hvad, er det vigtigt, hvis du f.eks. modtager boligstøtte, så den kan reguleres på forhånd, eller hvis du får penge fra kommunen, er det ligeledes vigtigt, at de hele tiden er bekendt med din situation. Sker der ændringer i din indkomst, er det også vigtigt at få rettet dette i din forskudsopgørelse hos SKAT. Ellers risikerer du, at skulle betale penge tilbage i SKAT, når årsopgørelsen laves
.
Hellere orientere en gang for meget end en gang for lidt!
 
Mad&Mad
Mad&Mad har åbnet igen - dog med lidt andre åbningstider. Du kan nu spise i caféen, men der er fortsat muligt at bestille take-away. Du kan læse mere om menuer, priser og åbningstider på Mad&Mads facebookside.
Gratis retshjælp
Der er fortsat muligt at få gratis juridisk rådgivning ved Djurslands Retshjælp. For tiden er det dog kun telefonisk, suppleret af mail og facetime. Telefonen er åben mandag kl. 10-15, torsdag kl. 9-14 og 17-19 og fredag kl. 10-13 på tlf. 2892 8015.
 
 
Boligsocial naturvejleder
Claire fortsætter med naturvejlederaktiviteter. I næste uge starter der bl.a. en naturklub for familier og i uge 27 er der en naturecamp for børn. Claire vil arrangere udendørs fællesspisninger og legepatruljen har også naturaktiviteter. På hjemmesiden  og på Myretuens facebookside kan du se tips og tricks til aktiviteter du selv kan lave på Nordre Fælled.
Eventyr på Nordre Fælled
Tag på eventyr på Nordre Fælled med den nye app: Natureventyr.
Hent app'en natureventyr, det er en fantastisk læseoplevelse for både børn og voksne – og så gør app’en det nemt at finde vej på ruten. Når du har downloadet appen kan du kommemed til 'Rekrutternes tophemmelige mission' på Nordre Fælled'.
Du kan i øvrigt også opleve 'Mysteriet om Ellens mærkelige arm' i Doktorparken og løse 'Spådommen om den magiske jolle' i Udbyhøj med appen.


 
 
Bysekretariatet med i ny rapport
Center for Boligsocial udvikling har i sidste uge udgivet en rapport om Sociale møder i udsatte boligområder. Her er Bysekretariatet og Myretuen en af de tre fremhævede cases. Du kan downloade rapporten på CFBU´s hjemmeside her
Foreninger og andre i Nordbyen
I Nordbyen er der aktivt foreningsliv. Under normale forhold er der mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, som rollespil, motion, sociale aktiviteter og naturaktiviteter. Læs mere på vores hjemmeside under aktiviteter, hvor du også som noget nyt kan finde en oversigt over hvor børn og unge kan gå til sport og andre fritidsaktiviteter.
 
 
Besøg vores hjemmeside bysekretariatet.dk, hvor du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i Nordbyen, læse det nyeste nummer af Nordbyposten eller se en film om det boligsociale arbejde.
Instagram
Facebookside
Hjemmeside
 
Copyright © 2020 Bysekretariatet, All rights reserved.

Our mailing address is:
bysekretariatet@msbolig.dk

Bysekretariatet er som en del af boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse mere om her
Weltklasse!