Bysekretariatets nyhedsbrev for maj 2018

02-05-2018

Nyhedsbrev - Maj 2018

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for maj måned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger og andre i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen.

Kulturhusklubben

Et nyt fællesskab for dig, der er 60+. Randers Bibliotek vil gerne invitere til et nyt fællesskab i Kulturhuset. Der tilbydes en arrangementsrække på seks formiddage med fokus på kulturelle aktiviteter for seniorer, hvor man samtidig får et indblik i arbejdet på alle etager i Kulturhuset. Der er plads til 10-15 deltagere i Kulturhusklubben, der starter den 8. maj. Hvis du har lyst til at vide mere, eller vil tilmeldes, er du velkommen til at kontakte Sonja på 4214 8604 eller vis sonja@msbolig.dk. Du kan også læse mere her

Brandkadetter

Det første hold brandkadetter er ved at være færdige med grunduddannelsen. Til ungdomsskoledag fik de vist, hvad de kan, da der opstod "brand" i ungdomsskolens splinternye skaterhal. Brandkadetterne fortsætter efter endt uddannelse med at være en del af Falcks brandkadetkorps og kan dermed vedligeholde de nye færdigheder og venskaber, der er opstået.

I begyndelsen af maj måned starter et nyt brandkadethold for elever, der går i 8. og 9. klasse. Hvis du vil vide mere, kan du kontakte Sonja på 4214 8604 eller sonja@msbolig.dk - eller hos Ungdomsskolens kontaktperson på din skole.

Fælleshaver ved Myretuen

Kunne du tænke dig at være med til at opbygge en fælleshave ved Myretuen? Så kom i Myretuen tirsdage kl. 9.30 og vær med til gøre jorden klar, bygge højbede, plante og passe planter. Det kræver ingen tilmelding - du kommer bare forbi!

Nordbyposten er udkommet

De sidste husstande skulle nu have fået Nordbyposten leveret i deres postkasser. I dette nummer kan du, udover at få en oversigt over de mange aktiviteter, du kan deltage i, bl.a. få gode råd til når dit barn fylder 18 år, eller til når du flytter hjemmefra. Du kan også læse Nordbyposten her

Lær at synge dine børns sange

Randers Biblitek inviterer til fællessang i Parkcafeen onsdagene 23. maj og 6. juni kl. 10-11. Kom med til fællessang og lær de sange, dine børn har hørt og sunget i vuggestuen, børnehaven eller fritidshjemmet. Vi mødes i Parkcafeen på Flyvervej 5 og synger børnesange sammen under ledelse af børnebibliotekar Peter Elmelund. Hvis du desuden har en børnesang, som I synger derhjemme, er du velkommen til at lære os andre den. Tilmelding til Sonja på 4214 8604 (sms) eller sonja@msbolig.dk

Nordlys - kom med på tur

Torsdag den 3. maj kl. 12.30 kan du komme med på rundvisning på Kulturhistorisk Museum. Mødestedet er Parkcafeen og deltagerne følges med bybussen ned til Kulturhuset. Det koster 20 kr at deltage. 

Onsdag den 16. maj kl. 19 er der fugletur med udgangspunkt i Myretuen ved enden af Gl. Jennumvej. Her kan man komme på tur i lokalområdet sammen med en ornitolog og se på fuglelivet. Medbring gerne en kikkert.

Feriecamp 2018

Landsforeningen af Væresteder holder Feriecamp på Langvang Stadion og Nordre Fælled i uge 28. Her vil der ugen igennem være forskellige aktiviteter for forskellige målgrupper: børn, unge, voksne og hele familien. Igen i år bliver det muligt at blive tilmeldt via Bysekretariatet. Det annonceres på facebookside og hjemmeside ligeså snart vi åbner for tilmeldingen. 

Skovens dag

Søndag den 6. maj fejres Skovens dag i hele landet og således også på Nordre Fælled. Ved Myretuen vil der kl. 11-14 være forskellige aktiviteter for både børn og voksne. Børnene kan være med til at lave fantasidyr, prøve bueskydning og høre fantasifortælling. De voksne kan være med til at lave mad over bål og høre om Nordre Fælleds historie som militært øvelsesterræn.

Lyrikaften i Myretuen

Vær med til at læse op og/eller høre digte, når Randers Bibliotek, Ordets Dag og Bysekretariatet inviterer til lyrikaften torsdag den 7. juni kl. 17-19. Det kan være egne eller andres digte, der læses op og efter oplæsningen kan man være med til at grille sin medbragte aftensmad. Hvis du vil være med til at læse op, kan du sende en mail til Inger Nygaard Kaad på ink@randersbib.dk senest den 25. maj. Tilhørere skal tilmelde sig på randersbib.dk - det er gratis.

Babyklub

Det starter et nyt hold til babyklub fra tirsdag den 15 maj kl. 9.30-11.30 og otte gange frem. I babyklub er der undervisning og temaer omkring barnets udvikling for forældre til børn under 2 år. Her kan du møde en sundhedsplejerske og boligsocial medarbejder og udveksle erfaring med andre forældre. Tilmelding hos Mia på 4214 8607.

Fællesspisninger

Hver måned er det muligt at deltage i fællesspisninger et sted i Nordbyen. I denne måned kan du tirsdag den 8. maj deltage i en fællesspisning på Falkevej 35, kld. Her står menuen på boller i karry (kylling) med ris og salat. Det koster 30 kr pr. voksen og er gratis for børn under 14 år ifølge med en voksen. Tilmelding til Mia på 4214 8607 (sms) senest torsdag den 3. maj.

Torsdag den 24. maj kl. 17.30 kan du være med til en udendørs madklub ved Myretuen. Her kan du være med til at lave mad og spise ude i det fri sammen med andre. Det koster 25 kr. pr voksen og er gratis for børn. Da denne klub er del af projekt Nordlys, er der tilmelding hos AOF på tlf. 8643 0000.

Gratis rådgivning

Djurslands Retshjælp tilbyder hver mandag gratis juridisk rådgivning i Nordbyen. De kan hjælpe med juridiske spørgsmål og problemstillinger - og ingen spørgsmål er for store eller små og du kan være anonym. Retshjælpen er tilstede i Bysekretariatet på Flyvervej 5 hver mandag kl. 14-17. Der er ingen tilmelding - du møder bare op og tager en plads i køen! Du kan læse mere om Djurslands Retshjælp på deres hjemmeside.

Børneklub i Vangdalen

Red Barnet Ungdom holder børneklub i Vangdalen hver onsdag kl. 16.30-18.30. Alle børn i alderen 3-12 år er velkomne til et par hyggelige timer i og ved lokalerne på Ved Byskellet 3-5, kld. hvor de frivillige laver forskellige aktiviteter for og med børnene. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage.

2. maj: Der bages kager, som børnene kan være med til at pynte.

23. maj: Der skal findes og samles sten ind til den 30. maj.

30. maj: Der bliver malet sjove ting og dyr på sten.

 

Parkcafeen

I Parkcafeen på Flyvervej 5 har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil. Mandag og torsdag er der også mulighed for at deltage i Nørkleklub om formiddagen og Åben café om eftermiddagen.

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.30 og fredag kl. 8.30-11. 

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18 og om fredagen er der brunchbuffet for kun 30 kr. kl. 9-10.

Se oplysninger om menu og gældende priser her.

OBS: Tirsdag den 8. maj er der lukket for morgenmad og fredag den 11. maj er der lukket.

Lørdagsklub i Vangdalen

Hver lørdag kl. 17-21 mødes en gruppe kvinder og deres børn i Ved Byskellet 3-5, kld. til en hyggelig snak og socialt samvær. Der er kaffe og te på kanden og man skiftes til at medbringe lidt kage. Én gang om måneden skiftes man til at medbringe noget mad.

Hvis du har lyst til at være en del af fællesskabet, så kom forbi og mød nogle af dine naboer, Børn skal være ledsaget af en voksen. For flere oplysninger kan du kontakte Louise på 4214 8613 eller Yeter på 4699 1232.

 

Nyt fra Skt. Andreas Kirke

Kirkekrummerne er en klub for børn, som går i 3.-6. klasse og som elsker at have det sjovt. Det er gratis, og der er åbent hver onsdag kl. 17:00-19:00 i Andreashuset på Hadsundvej 79. Udover at lege, tage på ture, grine og meget mere, spiser vi også aftensmad sammen – hver gang. Der vil også altid være nogle voksne, som kan hjælpe med lektier, hvis det driller.

Babysalmesang onsdage kl. 10-11 i Skt. Andreas Kirke.

Salmesang og leg for børn i alderen 1-3 år onsdage kl. 15-16 i kirken.

Fontænen er et tilbud til alle over 30 år om socialt samvær og aktiviteter. Det foregår hver tirsdag  kl. 10-13 i Andreashuset på Hadsundvej 79.

Foodbank Her bliver der indsamlet og udleveret langtidsholdbar mad og hygiejneartikler til de mest trængende. Du kan aflevere donationer til Foodbanken i kirkekontorets åbningstid. Her kan man også få udleveret en pose med madvarer. Derudover er der en månedlig udlevering, hvor der også kan være friske madvarer. Læs mere her.

Infrastrukturprojekt i Glarbjergvejområdet

Arbejdet med at omformere området imellem blokkene i Glarbjergvejområdet skrider planmæssigt frem. Du kan følge med i projektet ved at følge dets facebookside, hvor du kan se billeder og læse nyt om hvordan arbejdet skrider frem. Her kan du bl.a. læse om hvorfor området har navnet Ungskuepladsen og se gamle billeder fra området.

Dansk og engelsk

AOF tilbyder som del af projekt Nordlys undervisning i dansk og engelsk i Bysekretariatets mødelokale 2 på Flyvervej 5 hver tirsdag. Dansk er kl. 8.30-10.45 og det koster 100 kr at være med 10 gange og 50 kr for 5 gange. Engelsk for begyndere er kl. 11-12.45 og det koster 250 kr for 10 gange og 125 kr for 5 gange. Tilmelding hos AOF på tlf. 8643 0000.

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken, og der er altid kaffe på kanden. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken fredag den 6. april kl. 18.30-21 for medlemmer. Der er mulighed for at vinde slik til konkurrencer.

Familiesvømning: Hver lørdag kl. 10-12 (ikke i skoleferier)

Hold også øje med opslag og facebook for foreningens øvrige aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen mødes hver fredag til hyggeligt samvær og forskellige aktiviteter i Andreashuset på Hadsundvej 79 kl. 10.30-14.30. Alle kvinder og piger over 15 år er velkomne til hyggeligt samvær.

 

Nordbyens Motion

Der er stadigvæk få pladser på zumba og børneholdet, men ellers er alle pladser besat.

Mandag kl. 16-17: Sjov for børn med Susanne (fra 2 år ifølge med en voksen). Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Mandag kl. 19-20: Zumba med Sevgi (voksne og børn fra 12 år ifølge med en voksen) Nørrevangsskolen lille gymnastiksal

Tirsdag kl. 19-20: Vandgymnastik med Marianne (fra 16 år) Tillægshold ekstra 75 kr/sæson.

Onsdag kl. 16.30-17.30: Pilates med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Onsdag kl. 17.30-18.30: Yoga med June (fra 16 år) Center Rosenvænget, P. Knudsens Vej 6A, mødelokalet

Tilmelding og betaling ved bankoverførsel til reg. 5395 kontonr. 0537022. Angiv tlf. nr, e-mail, fødselsdato og hvilke hold du vil gå på. Kontingentet er på 250 kr. pr. sæson (+75 kr. hvis du vil gå til vandgymnastik).

Følg med på foreningens facebookside, hvorigennem du også kan kontakte bestyrelsen.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Høslet: Tirsdag den 29. maj kl. 10-12 kan du være med til at slå græs med le. Du lærer teknikken og får viden om hvorfor det kan være godt at slå græs med le i nogle områder. Mødestedet er omkring 100 m nord for Myretuen.

Følg med på foreningens facebookside for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

 

Weltklasse!