Bysekretariatets nyhedsbrev for maj 2020

30-04-2020

 

View this email in your browser

 

 

Du modtager hermed Bysekretariatets månedlige nyhedsbrev. Her plejer du at kunne læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet tilbyder beboerne i Randers Nordby. Men alt er ikke som det plejer. Bysekretariatet følger de offentlige myndigheders forskrifter og derfor arbejder medarbejderne fortsat i videst muligt omfang hjemmefra og aktiviteter er indtil videre aflyst eller udsat. Følg med på vores facebookside, hvor vi deler relevant information - her kan du også se hvis der bliver lavet noget om. Pas rigtig godt på jer selv og hinanden!

 

Forår i Nordbyen

 

Fritidstjansen - digital
Er du i alderen 13-17 år og drømmer om et fritidsjob? Så har du mulighed for at få hjælp til at skrive ansøgninger og finde jobs at søge i Fritidstjansen. For tiden foregår det digitalt, så du skal ringe til Bjarke på 4214 8602 eller skrive til ham via messenger - så kan I aftale nærmere.

Velkommen til Nantana
Når vi igen kan åbne dørene op i Bysekretariatet, vil du møde et nyt ansigt på kontoret. Det er Nantana Andersen, der er blevet ansat som Bysekretariatets bye bogholder. Vi siger velkommen til Nordbyen til Nantana!

 

 

 

 

Mad&Mad
Hos Mad&Mad er det heller ikke som det plejer. For tiden kan du til en meget fordelagtigpris bestille og hente takeaway-mad i caféen på Flyvervej 5. Du kan læse mere om menu, priser og hvordan du bestiller på Mad&Mads facebookside.

Gratis retshjælp
Der er fortsat muligt at få gratis juridisk rådgivning ved Djurslands Retshjælp. For tiden er det dog kun telefonisk, suppleret af mail og facetime. Telefonen er åben mandag kl. 10-15, torsdag kl. 9-14 og 17-19 og fredag kl. 10-13 på tlf. 2892 8015.

 

 

 

Råd til huslejen
Alle beboere i RandersBolig har mulighed for at få økonomisk rådgivning - omend kun telefonisk for tiden. Du kan få hjælp til at lægge budget, til at søge forskellige tilskud og til kontakt til kommune og kreditorer. Kontakt Bjarke på 4214 8602 eller Mads på 2290 9388.

 

Månedens tip fra Råd til huslejen
I Randers er der flere muligheder for at få hjælp til at få mad på bordet, hvis du/I står i en akut situation, hvor der simpelthen bare ikke er råd til maden. Tilbuddene er rettet mod både enlige og familier, og der stilles ikke spørgsmål, når man møder op.
Maden, der udleveres er langtidsholdbare fødevare såsom pasta, ris, havregryn og dåsemad. I perioder kan der også være andre basalvarer, som sæbe, vaskemiddel, toiletpapir og lignende.
Sct. Clemens Kirke har p.t. åbent for udlevering af mad i deres foodbank mandag-fredag fra kl. 9-11. Det er vigtigt at ringe i forvejen, da døren kan være låst, på tlf. 8712 4110. Maden kan afhentes ved kirkekontoret Parkboulevarden 15, 8900 Randers C.
Sct. Peders Kirke har almindeligvis åbent for udlevering i deres foodbank, Fabersvej 47 8900 Randers C, tirsdage kl. 10-12 og torsdage kl. 15-17. Grundet Corona-virus anbefales det at kontakte kirkekontoret på tlf. 86422403 inden fremmøde.

 

 

 

 

 

 

Boligsocial naturvejleder
Claire fortsætter med naturvejlederaktiviter, selv om det nu foregår online og på afstand. På hjemmesiden  og på Myretuens facebookside kan du se tips og tricks til aktiviteter på Nordre Fælled. Husk bare at du også udenfor skal holde afstand til andre mennesker.

Nordre Fælled
Der sker alt muligt fantastisk på Nordre Fælled for tiden. Der er kommet liv i søerne - har du set haletudserne i Baileysøen? Fuglene synger - bare i går blev der set tre smukke stillitser ved Kompagnivej - og harerne springer rundt i marken. Børneinstitutioner, hundeluftere og motionister bruger det store åbne område hver eneste dag, og for det meste på en meget fornuftigt måde. Man kan godt se at folk forsøger at give hinanden rigtig god plads og holde god afstand.
 

 

 

 

Med ind - med ud
Pga. nedlukning i Coronatiden har der været nedsat opsyn med skraldespande og andet på Nordre Fælled. Derfor opfordrer vi endnu mere til at alle tager deres skrald med hjem. Prøv at følge ’LEAVE NO TRACE’ principperne - på dansk ’efterlad ingen spor’. En af de vigtigste regler er, at hvis man har noget med ind i skoven, skal man også tage det med ud af skoven. Det inkluderer skodder fra cigaretter, plastikposer, drikkeflasker og hundeposer. Husk reglen ’Med ind, med ud’. Det er en del af Naturstyrelsens regler for at være i naturen.

Fælleshaven ved Myretuen
Har du lyst til få fingrene i jorden og dyrke din egne grøntsager eller blomster, kan du blive en af Myretuens Havefolk. Her kan du være med til at passe en fælles ’smagshave’ og samtidig få dine egne plantekasser til at dyrke det du selv vil spise. Kontakt Claire på 4214 8608, hvis du gerne vil være med. Vi tager hensyn til myndighedernes vejledning i disse coronatider og koordinerer derfor havearbejdet således at der kun er to frivillige ’havefolk’ i haverne ad gangen.
 

 

 

 

 

 

 

Fodboldskole i sommerferien
I uge 32, dvs. mandag den 3. august til fredag den 7. august kl. 11-15 alle dagene, er der fodboldskole for børn og unge i alderen 8-15 år, der bor i en af afdelingerne i Nordbyen. Det er gratis at deltage. Der er tilmelding efter først til mølle i perioden 11.-15. maj hos Diana 4214 8613.
OBS! Da vi overholder myndighedernes anvisninger til at begrænse smitte med coronavirus, kan det ikke garanteres at fodboldskolen bliver afholdt i den form som ønsket.

Foreninger og andre i Nordbyen
I Nordbyen er der aktivt foreningsliv. Under normale forhold er der mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, som rollespil, motion, sociale aktiviteter og naturaktiviteter. Læs mere på vores hjemmeside under aktiviteter, hvor du også som noget nyt kan finde en oversigt over hvor børn og unge kan gå til sport og andre fritidsaktiviteter - når alt bliver åbnet igen!

 

 

 

Nordbyposten er udkommet
Det nyeste nummer af Nordbyposten er landet i postkasserne i området, men den kan også læses her. I dette nummer kan du bl.a. se billeder fra Atletikcamp og fra sidste års Feriecamp - måske er der en du kender!

Behov for at snakke med en boligsocial medarbejder?
Medarbejderne i Bysekretariatet arbejder en del hjemmefra i disse dage, men det betyder ikke at vi ikke kan kontaktes - vi vil tværtimod meget gerne høre fra jer. Vi kan kontaktes over telefonen, mail eller facebook/messenger - se kontaktoplysninger her  - og hvis det er nødvendigt kan vi aftale et møde.

 

 

 

Besøg vores hjemmeside bysekretariatet.dk, hvor du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i Nordbyen, læse det nyeste nummer af Nordbyposten eller se en film om det boligsociale arbejde.

 

Instagram

Facebookside

Hjemmeside

 

 

 

Copyright © 2020 Bysekretariatet, All rights reserved.
Our mailing address is:
bysekretariatet@msbolig.dk
Bysekretariatet er som en del af boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse mere om her
 

 
 


Bysekretariatet · Flyvervej 5, st. · Randers NØ 8900 · Denmark


Email Marketing Powered by Mailchimp

Weltklasse!