Bysekretariatets nyhedsbrev for marts 2020

06-03-2020

 

 

Du modtager hermed Bysekretariatets månedlige nyhedsbrev. Her kan du læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet tilbyder beboerne i Randers Nordby.
Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i Nordbyen, læse det nyeste nummer af Nordbyposten eller se en film om det boligsociale arbejde - eller kom forbi Bysekretariatet på Flyvervej 5.

 

 

Mad&Mad
I Mad&Mad har du mulighed for at købe aftensmad hver mandag til torsdag kl. 17-19. Der er altid en dagens ret, to slags tærter og salat at vælge imellem. Og om fredagen kl. 12-14 serveres der buffet med rester fra ugen til kun 30 kr. Se mere om menuer, priser og åbningstider på Mad&Mads facebookside.

Suppeaften
Onsdag den 18. marts kl. 17.30-19 holder Bysekretariatet og Plejecenter Borupvænget suppeaften på Borupvænget. Denne gang er der klar suppe med boller på menuen. Det koster 35 kr. pr voksen og 20 kr. pr. barn, og drikkevarer (udover vand, der er gratis) kan købes til 10 kr. Tilmelding hos Inge på 2047 6473 eller Sonja på sonja@msbolig.dk 

 

 

 

Fællesspisning

Tirsdag den 17. marts kl. 17 er der fællesspisning i Ved Byskellet 3-7, kld. En fællesspisning er en mulighed for at møde naboer og spise sammen. På menuen er der kylling i karry med ris og salat. Det koster 30 kr. pr. voksen og er gratis for børn under 14 år. Efter maden kan du være med til fodboldsjov. Tilmelding senest den 13. marts til Mia på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk.

Babyklub
Tirsdag den 3. marts kl. 9.30 er der opstart på et nyt hold i babyklubben. Det er et tilbud til forældre til børn i alderen 0-2 år. Man mødes en gang ugentlig i 8 uger, tirsdag kl. 9.30-11.30 i Børnehuset Jennumparken, og hver gang er der forskellige temaer, der relaterer sig til forældreskabet. Det er Sundhedsplejen og Bysekretariatet, der samarbejder om babyklub - og der er en sundhedsplejerske til stede hver gang i babyklubben. Tilmelding hos Mia på 4214 8607 eller ved at møde op den 3. marts kl. 9.30.

 

 

 

 

 

 

Brandkadetter
På Falcks uddannelsescenter på Langvang er der hver onsdag en flok unge, der "går til brand". Her lærer de om brandslukning, førstehjælp og redning og får udfordret sig selv og hinanden. Hvis du går i 8.-10. klasse og kunne tænke dig at være med - det er i øvrigt gratis - så kontakt Sonja på 4214 8604 - der starter et nyt hold den 4. marts.

Nørkleklub og Åben Café
Nørkleklub og åben café fortsætter med at have åbent to gange om ugen i caféen på Flyvervej 5. Her kan du hver mandag og torsdag kl. 9.30-14 være med til et hyggeligt fællesskab med andre voksne. Der er kaffe på kanden, hyggesnak og god stemning - og alle er velkomne.

 

 

 

Parkrun
I 20 lande verden over og med 3 millioner registrerede deltagere, er der hver weekend Parkrun. I Randers har vi Nordre Fælled Parkrun hver lørdag kl. 9. Her kan man løbe eller gå på en fastlagt 5 km rute og få taget tid - helt gratis. Kom og vær med!

 

Gratis retshjælp
Hver mandag kl. 10-12 kan du i caféen på Flyvervej 5 få gratis juridisk rådgivning ved Djurslands Retshjælp. Du kan få hjælp til de fleste juridiske spørgsmål - bare husk dine papirer. Du møder op i åbningstiden og trækker et nummer i køen. Torsdag kl. 17-19 og fredag kl. 10-13 er der også mulighed for telefonisk rådgivning på tlf. 2892 8015.

 

 

 

 

 

 

Newrosh i Myretuen
Fredag den 20. marts kl. 15-18 holder Kurdisk Kulturforening Newrosh i Myretuen. Newrosh er nytårsfest og datoen ifølge den kurdiske kalender er også 01.01.2720. Alle er velkomne til at være med til at fejre nytåret.
 

Boligsocial naturvejleder
Claire fortsætter sine naturvejlederaktiviter i og ved Myretuen og på Nordre Fælled. På hjemmesiden kan du se tips og tricks til aktiviteter.

Skal du holde et arrangement med klassen eller en børnefødselsdag, må du gerne holde det i Myretuen - kontakt Claire på 4214 8608 eller cnn@msbolig.dk, hvis du vil have tips til aktiviteter eller låne noget grej.

 

 

 

Råd til huslejen
Alle beboere i RandersBolig har mulighed for at få økonomisk rådgivning. Du kan få hjælp til at lægge budget, til at søge forskellige tilskud og til kontakt til kommune og kreditorer. Kontakt Bjarke på 4214 8602 eller Mads på 2290 9388 og lav en aftale.

 

Månedens tip fra Råd til huslejen
Har du husket at tilmelde dine faste regninger til betalingsservice? Så betales de automatisk af banken, og så længe der er penge på kontoen til at betale, behøver du ikke bekymre dig om kedelige rykkergebyrer eller ubehagelige breve om manglende betaling – Din bank eller De økonomiske rådgivere i Bysekretariatet hjælper gerne med at sætte det i gang, bare husk at der skal være dækning på kontoen, når beløbet trækkes – ellers trækkes overførslen tilbage igen.

 

 

 

 

Fælleshaven ved Myretuen
Har du lyst til at deltage i pasning og plejning af fælleshaven ved Myretuen - eller vil du adoptere en plantekasse til eget brug? Så kom forbi Myretuen torsdag kl. 15-16 eller lørdag kl. 9.30-10.30 og vær med til havearbejde i fællesskab med de andre havefolk. Den 31. marts holdes der også et spiringsværksted, hvor alle er velkomne til at deltage. Flere oplysninger kommer på facebooksiden.

Børneklub i Vangdalen
Hver onsdag kl. 16.30-18.30 hold Red Barnet Ungdom børneklub i Vangdalen for børn i alderen 3-12 år. Det foregår i Ved Byskellet 3-7, kld. og her laver de frivillige forskellige aktiviteter for børnene. Der er ingen tilmelding og det er et gratis tilbud.

 

 

 

Fodboldcamp i påskeferien
I påskeferien er der Get2sport-camp i samarbejde med KFUM Randers Fodbold for børn og unge i alderen 10-16 år. Det foregår mandag til onsdag i ugen op til påske kl. 12-16 på Langvang. Det koster 50 kr. at deltage. Der kommer nærmere oplysninger om tilmelding på opslag i opgange g på facebooksiden. Kontakt Diana på 4214 8613.

Foreninger og andre i Nordbyen
I Nordbyen er der aktivt foreningsliv. Der er muligheder for at deltage i forskellige aktiviteter, som rollespil, motion, sociale aktiviteter og naturaktiviteter. Læs mere på vores hjemmeside under nyheder.

 

 

 

Legepatruljer søges
Er du 13-17 år, bosat i Jennumparken, Glarbjervejområdet eller Vangdalen og vil gerne have et feriejob? Så er du måske en af de medarbejdere, Bysekretariatet søger til Legepatruljen. Du vil blive uddannet legeinstruktør, så du kan igangsætte lege for børn i Nordbyen i ferier. Hvis du er interesseret i at være med, kan du sende en ansøgning på mail til Diana på dch@msbolig.dk senest den 25. marts.

Nyt tilbud på Bygger´n
Kvarterklubben har som altid åbent for aldersgruppen 10-18 år mandag, onsdag og torsdag kl. 18-21. Som noget nyt er der nu et tilbud til dem på 15 år og ældre. Det foregår den sidste tirsdag i måneden kl. 18-21.

 

 

Instagram

Facebookside

Hjemmeside

 

 

 

Copyright © 2020 Bysekretariatet, All rights reserved.

Our mailing address is:
bysekretariatet@msbolig.dk

Bysekretariatet er som en del af boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse mere om her
 

Weltklasse!