Bysekretariatets nyhedsbrev for marts 2021

04-03-2021

 

 

 

 

Du modtager hermed Bysekretariatets månedlige nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter og tilbud til beboerne i Randers Nordby.
God læselyst!

 

Det er tid til at komme ud og kigge efter de første forårstegn! Billedet er taget på Nordre Fælled sidst i marts sidste år.

 

Påskejagt og fællesspisning
Torsdag den 25. marts kl. 16 inviterer Bysekretariatet til påskejagt og fællesspisning i området ved Myretuen. Tilmeldte familier sendes ud i området på påskejagt med mellemrum, så de kan holde afstand. Herefter er der mad - og menuen kommer til at afhænge af vejret. Er vejret godt, kan vi evt. spise udenfor med god afstand, men hvis vejret ikke arter sig, får familierne maden med hjem.

Det koster 30 kr pr. voksen og er gratis for børn under 14 år (sammen med voksne). Tilmelding hos Mia på 4214 8607. Betaling over Mobilepay 336476.

 

Bamsejagten fortsætter
Nordbyen er fortsat invaderet af bamser. De sidder i vinduer i lejligheder, på kontorer og nogle af dem har forvildet sig ud på Nordre Fælled. Vær med på bamsejagten i Nordbyen. Se hvor mange bamser I kan få vinket til eller lav en konkurrence om, hvem, der først finder den næste bamse.

P.s. Du kan bidrage til bamsejagten med at sætte en af dine egne bamser i vinduet - eller kontakte Sonja på 4214 8604, så kan du få en af Finderiets bamser til dit vindue. 

 

 

 

 

 

 

Mad&Mad
Mad&Mad holder fortsat åbent for take-away og med lidt andre åbningstider. Der er åbent mandag til torsdag kl. 12-17 og fredag kl. 11-13. Du kan se menuen og priser på Mad&Mads facebookside. I denne uge er der f.eks. krydret indisk kylling i karry på menuen mandag til onsdag, torsdag til fredag er det moussaka og hele ugen kan du få ugens suppe, som er fyldig gullaschsuppe med oksekød og brød til.

Coronaaktiviteter til unge
Under coronanedlukningen laver Bysekretariatet forskellige aktiviteter målrettet børn, unge og familier. Til de unge er der lavet en facebook-gruppe, hvor der er aktiviteter - og hvor man også kan få udleveret forskellige kits til f.eks. at bygge en redekasse eller få en bold eller andet sportsudstyr fra Get2Sport. Find gruppen, den hedder Bysekretariatet - Coronaaktiviteteter!
 

 

 

 

Legepatrulje
Der er nu ansat ti unge til Legepatruljen i Randers Nordby 2021. De unge skal nu i gang med en uddannelse, hvor de lærer mere om lege, at sætte gang i leg, konflikthåndtering og førstehjælp. Når de er færdiguddannet kommer de til at lave forskellige aktiviteter rundt omkring i områderne, hvor de byder områdets børn til leg. Tag godt imod dem!

Nørklecafé
Nørklecaféen holder indtil videre lukket for at forhindre smittespredning med coronavirus. Deltagerne er dog sammen hver for sig og mødes online. Når der åbnes op igen, er det mandag og torsdag kl. 9.30-12.30, du kan være med til hygge og socialt samvær over en kop kaffe i Mad&Mad på Flyvervej 5 - følg med på Bysekretariatets facebookside ang. hvornår der bliver åbnet igen.

 

 

 

 

 

 

Kom ud!
Et par gange om ugen kommer der nye forslag til udeaktiviteter, der er tilpasset dagens vind og vejr. I dag er der f.eks. tip til hvordan man finde spor efter en ræv - og du kan få lov at høre et ræveskrig! Du kan finde de mange gode forslag på facebook - i gruppen Kom ud i Nordbyen - eller på Bysekretariatets og Myretuens facebooksider.

 

Påskeferie i Nordbyen
Bysekretariatet går så småt i gang med at planlægge aktiviteter i påskeferien - de bliver selvfølgelig tilpasset retningslinjer omkring coronavirus. Der arbejdes på at lave en Get2Sport-camp, men der kan også være andre aktiviteter - de annonceres på Bysekretariatets facebookside.

 

 

 

Råd til huslejen
Alle beboere i RandersBolig har mulighed for at få økonomisk rådgivning. Du kan få hjælp til at lægge budget, til at søge forskellige tilskud og til kontakt til kommune og kreditorer. Kontakt Mads på 2290 9388.

 

Månedens tip fra Råd til huslejen
Har du husket at tilmelde dine faste regninger til betalingsservice? Så betales de automatisk af banken, og så længe der er penge på kontoen til at betale, behøver du ikke bekymre dig om kedelige rykkergebyrer eller ubehagelige breve om manglende betaling. Din bank eller den økonomiske rådgiver i Bysekretariatet hjælper gerne med at sætte det i gang, bare husk at der skal være dækning på kontoen når beløbet trækkes – ellers trækkes overførslen tilbage igen. Har du spørgsmål/brug for rådgivning og vejledning, kan du kontakte økonomisk boligsocial medarbejder Mads Bjerre på tlf. 2290 9388.

 

 

 

 

 

 

Brandkadetter
Ligesom alt andet har undervisningen af brandkadetter været sat på standby pga. coronarestriktioner. Brandkadetterne fik dog i sidste uge besøg af instruktørerne, der udleverede en brandslange og et stykke reb til at øve knob og stik i ventetiden. Det bragte stor glæde - men allermest glæder brandkadetterne sig til at være samlet til undervisning igen.

Når undervisningen starter igen annonceres det på Brandkadet Randers' facebookside - og der er plads til nye brandkadetter i alderen 13-17 år!

Coronavirus
For at forhindre smitte med coronavirus er Bysekretariatet kun åbent efter aftale.

Det er muligt at lade sig teste for smitte med coronavirus i morgen kl. 9.30-16 i Beboerhuset på Flyvervej 1. Det er PCR-test uden tidsbestilling og med svar på sundhed.dk.

På vores facebookside deler vi information fra myndighederne - også på flere sprog - så følg med derinde. Det er også her vi slår op, hvis vi bliver nødt til at lave om eller aflyse aktiviteter.

 

 

 

Mangler du noget at læse i?
I Nordbyen er der flere muligheder for at finde bøger, du helt gratis kan tage med hjem. Der er krimier, slægtsromaner og alt der imellem. Du finder bøger i indgangen til Mad&Mad, i fuglehusene på Flyvervej 5 - og så er der et par steder rundt omkring i områderne. God læselyst!

Infrastrukturændringer i Jennumparken
Nu går infrastrukturændringerne i Jennumparken i gang. Der startes ved Lejerbos afd. 104 og samtidig bliver området omkring beboerhuset på Flyvervej 1 til en byggeplads for hele perioden. Der er kommet brev fra RandersBolig i postkasserne hos de berørte husstande, hvor man kan læse mere om tidsplan osv.

 

 

 

Besøg vores hjemmeside bysekretariatet.dk, hvor du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i Nordbyen, læse det nyeste nummer af Nordbyposten eller se en film om det boligsociale arbejde.

 

Instagram

Facebookside

Hjemmeside

 

 

 

Copyright © 2020 Bysekretariatet, All rights reserved.

Our mailing address is:
bysekretariatet@msbolig.dk

Bysekretariatet er som en del af boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse mere om her
 

 
 


Bysekretariatet · Flyvervej 5, st. · Randers NØ 8900 · Denmark

Email Marketing Powered by Mailchimp

Weltklasse!