Nyhedsbrev for julimåned

08-07-2016

Nyhedsbrev - Juli 2016

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for julimåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i nordbyen.

 

Sommerferieåbningstider i Bysekretariatet

I skolernes sommerferie i ugerne 26-31 har Bysekretariatet - Det Boligsociale Team indført en begrænset åbningstid. Der er således åbent mandag til fredag kl. 10-13. Uden for åbningstiden vil du kunne møde medarbejderne til forskellige aktiviteter rundt omkring i området. Og på døren ind til Bysekretariatet vil du kunne finde telefonnumre på de medarbejdere, der er på arbejde i de forskellige uger.

 

 

 

Teaterskole i Nordbyen

Teaterskolen Kastali'a har søgt og fået midler fra Kulturministeriet og Gad Andresen Fonden til at starte en teaterskole i Nordbyen for børn i alderen 8-15 år. Det forventes at skolen kan åbne i uge 37. Til fællesspisning i Parkcafeen den 18. august bliver der mulighed for at opleve en smagsprøve på hvad man kan lære på en teaterskole, når pigerne fra Barnets Sag viser noget af deres teaterstykke "Søstrene og de syv vaskepiger".

Sommerferieaktiviteter

Så er sommerferien godt i gang og dermed er der også gang i sommerferieaktiviteter i Nordbyen. Der bliver formiddagscafé for de voksne, masser af leg og bevægelse for børn og unge og grillaftener for hele familien. I uge 27 er der Nordbyens Sommerfest, hvor alle beboere i Nordbyen inviteres til at deltage.

Du kan se oversigt over alle aktiviteterne her eller i Nordbyposten.

 

 

 

 

 

Nordbyposten er udkommet 

Det nye nummer af Nordbyposten er i disse dage ved at blive delt ud til alle beboerne i Nordbyen. I det nye nummer kan du læse om Radio-aktivitet i Nordbyen, om livet som efterskoleelev, om babycafé og infrastrukturændringer og se oversigt over aktiviteter i området. God læselyst! 

 

Lektiehjælp for unge og voksne

Går du i gang med en uddannelse efter sommerferien? Så læs med her!

Vidste du at hvis du er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, så kan du få individuel lektiehjælp i Bysekretariatet eller ved en af de tilknyttede frivillige? Hvis du har lyst til at vide mere - enten fordi du vil være frivillig eller fordi du har brug for hjælp med lektierne - kan du kontakte Sonja på 4214 8604.

 

 

 

 

 

Fællesspisninger

I sommerferien er der ingen deciderede fællesspisninger, men der er alligevel mulighed for at spise sammen flere gange. Tirsdag den 5. juli er der grillaften i Glarbjergvejområdet, hvor der også er boldspil, kl. 16-19. Til Nordbyens Sommerfest er der mulighed for at deltage i grillaften fredag den 8. juli for kun 10 kr. Og tirsdag den 2. august er der grillaften i Vangdalen.

 

 

Babycaféerne

Babycaféen på Husarvej 20, kld. holder åbent hver tirsdag kl. 10-12 i hele sommerferien. Der er en sundhedsplejerske til stede hver gang og du kan få målt og vejet dit barn, og få en snak med sundhedsplejersken og de andre forældre om livet som småbørnsfamilie.

Fra den 15. august er der igen åbent i babycaféen i Vangdalen hver anden mandag kl. 10-12. Fra august er der igen et program med foredrag, besøg, babymassage osv. i begge babycaféer.

 

 

Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk

 

 

 

 

Parkcafeen

Parkcafeen har sommerferielukket hele julimåned. Mandag den 1. august åbner caféen igen med friskbagte boller til morgenmad kl. 8.30, wraps med kylling og oksekød til frokost kl. 11.30 og flæskesteg med hele tilbehøret til aftensmad fra kl. 17.

 

Åbningstider fra uge 32:

Mandag-fredag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.45

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18.30

 

Se oplysninger om menu og gældende priser her

 

 

 

Dragefestival på Nordre Fælled

Søndag den 7. august står Naturliv for småbørnsfamilier for en dragefestival på Nordre Fælled. Hold øje med facebook for nærmere oplysninger! 

Det er KFUM-spejderne, Ungdommens Røde Kors, Natur & Ungdom og Nordre Fælleds Venner, der samarbejder om Naturliv for småbørnsfamilier.

 

 

Tag godt imod bibliotekscyklen

Randers Bibliotek har fået sig en rigtig fin ladcykel - med motor, så de kan komme hele vejen op at bakken op til Nordbyen. Cyklen er meget genkendelig og får du øje på en cyklende bibliotekar i Nordbyen, skal du ikke være bange for at tage en snak og se om du får lov til at kigge i cyklens store lad.

 

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Motionsaktiviteterne er gået på sommerferie, men starter igen i uge 35 - nu med en ny aktivitet, nemlig bevægelse i vand hver tirsdag kl. 19-20 på Nørrevangsskolen.

Det koster kun 250 kr. pr. sæson at være medlem af Nordbyens Motion - og der gives endda familierabat, hvis flere i familien vælger at blive medlemmer. Følg med på foreningens facebook-side for sæsonstart og tid og sted for holdundervisning.

Foreningens formand, Marianne Clemmensen, kan træffes på marianne.clemmensen@privat.dk eller på tlf. 2042 5045 efter kl. 17.

Kurdisk kulturforening

Kurdisk Kulturforening har ingen aktiviteter i sommerferien.

Find foreningen på facebook for nærmere information ang. aktiviteter.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Også bydelsmødreforeningen holder sommerferielukket. Foreningen holder igen fra august åbent hver fredag fra kl. 10.30-14 på Husarvej 20, kld. Der er forskellige aktiviteter, som syning, avislæsning, madlavning og hyggesnak, og foreningen arrangerer også forskellige udflugter for medlemmerne.

Til efteråret bliver der mulighed for at deltage i en bydelsmødreuddannelse - nærmere oplysninger kommer i næste nyhedsbrev.

Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 100 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning. Du er også velkommen til at besøge foreningen inden du beslutter dig for om du vil blive medlem.

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

 

Nordbyens Sommerfest: Fra onsdag den 6. juli kl. 13 holdes der åbning af Nordbyens Sommerfest - der fortsætter med mange forskellige aktiviteter for børn, unge og voksne frem til afslutning med voksenfest i teltet lørdag den 9. juli. Se programmet på facebooksiden eller i Nordbyposten.

 

Tur til Fårup Sommerland: Lørdag den 6. august kan medlemmerne komme med på en udflugt til Fårup Sommerland for 200 kr. der inkluderer bus, entré og buffet. Bussen kører fra Flyvervej 5 kl. 8.00 og er tilbage i Randers omkring kl. 20. Billetter kan købes i Parken ved fremvisning af medlemskort. 

 

Foreningens øvrige faste aktiviteter kan du se her.

Hold ellers øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort.

 

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Lørdag den 6. august holder Barnets Sag en sommerfest for alle børn i Nordbyen. Det foregår på plænen bag lokalerne på Husarvej 32 kl. 12-16.

Sommerfesten markerer også åbningen af foreningens aktiviteter efter sommerferien.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

 

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes fortsat hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen til en gåtur i naturen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Du kan i øvrigt blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året. Se mere på facebook

 

Der efterlyses stadigvæk frivillige hænder til pasning og plejning af området og til at være med til at lave aktiviteter for foreningen. Kontakt formand Eske Thøgersen på tlf. 8640 8004 eller på nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.

 

 

 

Weltklasse!