Nyhedsbrev for november 2016

01-11-2016

Nyhedsbrev - November 2016

Du modtager hermed Bysekretariatets nyhedsbrev for novembermåned, hvor du kan læse om nogle af de mange aktiviteter, Bysekretariatet og de mange foreninger i området tilbyder beboerne i Randers Nordby. Du er altid velkommen til at besøge vores hjemmeside www.bysekretariatet.dk, hvor du kan læse meget mere om alle aktiviteterne i Nordbyen, se en ugekalender over de faste aktiviteter og læse og se billeder fra livet i nordbyen.

 

 

Affaldskontoret inviterer til kaffe og kage

Onsdag den 16. november kl. 15-17 inviterer Affaldskontoret ved Randers Kommune alle beboere i Nordbyen til kaffe og kage i Parkcafeen. Til gengæld vil projektmedarbejder Cecilie Jakobsgaard høre, hvordan Affaldskontoret kan gøre affaldssorteringen nemmere for alle dem, der bor i lejlighed. Vi skal nemlig alle til at sortere mere af vores affald, da også madaffaldet skal til at blive sorteret for sig. Alle beboere er velkomne.

 

Netværk for enlige forældre

Bysekretariatet og Selvhjælp Randers samarbejder om at starte en netværksgruppe for enlige forældre, der har brug for nogle andre at sparre med omkring forældrerollen. Første gang gruppen mødes er søndag den 20. november kl. 13-15 i Ved Byskellet 3-7, kld. - og dine børn er selvfølgelig velkomne også! Hvis du vil være med eller vil høre mere, kan du kontakte Majbritt Bargsteen hos Selvhjælp Randers på tlf. 2945 1744 eller majbritt@selvhjaelpranders.dk.

 

Sjov i naturen

Der er fortsat mulighed for sjov og hygge udenfor i naturen sammen med familien hver måned. Det er Naturliv for småbørnsfamilier, der inviterer hele familien til leg og spændende aktiviteter på Nordre Fælled. Næste gang er søndag den 20. november kl. 11-14 i BiStaden på Nordre Fælled. Det er gratis og der er ingen tilmelding.

 

 

 

 

 

Computerundervisning

Der er computerundervisning for begyndere hveranden mandag (i lige uger) i Bysekretariatet og hver torsdag på Nørrebrogade 138, kld. Begge dage er der undervisning i tidsrummet kl. 10-12. Kontakt Tina på tinahastrup@gmail.com eller Claire på 4214 8608 for nærmere info.

Husk at hvis du har brug for at låne en computer, så står der to computere til rådighed i Parkcafeen i åbningstiden.

Hver anden torsdag (i ulige uger) kl. 19-21 mødes Ubuntu Randers i lokalerne på Husarvej 20, kld. Her handler det om såkaldte open source-programmer og styresystemer, og alle er velkomne til at komme forbi og høre mere.

 

Lektiehjælp for unge og voksne

Vidste du at hvis du er i gang med en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse, så kan du få individuel lektiehjælp i Bysekretariatet eller ved en af de tilknyttede frivillige? Hvis du har lyst til at vide mere - enten fordi du vil være frivillig eller fordi du har brug for hjælp med lektierne - kan du kontakte Sonja på 4214 8604.

I øjeblikket mangler vi en frivillig til lektiehjælp af en ung, der læser til tandklinikassistent - er det dig, eller kender du én? Så kontakt Sonja på ovenstående telefonnummer.

 

 

Shakespeare i Nordbyen

I en forlængelse af Nordbyen læser er man i Skt. Andreas Kirke gået i gang med at læse værker af den berømte William Shakespeare. De har allerede læst ”Stormen” og tirsdag den 15. november vil sognepræst Thomas Larsen genfortælle De Lystige Koner i Windsor. Efter fortællingen vil der være et lille oplæg og der indbydes til uformel snak om værket over et glas vin eller sodavand samt lidt ost og kiks, som koster 25 kr. Du behøver ikke at have noget kendskab til Shakespeare eller hans skuespil på forhånd, men kan være sikker på at have det bagefter.

Nabocafé i Vangdalen

En gruppe beboere vil hver lørdag kl. 15-20 stå for en nabocafé i lokalerne på Ved Byskellet 3-7, kld. Alle beboere er velkomne forbi til en kop kaffe eller te.

 

 

 

Fællesspisninger

Torsdag den 17. november er der fællesspisning i Parkcafeen. 

Næste fællesspisning i Glarbjergvejområdet er torsdag den 24. november på Falkevej 35, kld.

I Vangdalen er der fællesspisning på Ved Byskellet 3-7, kld. tirsdag den 1. november og igen tirsdag den 6. december.

Hold øje med opslag og facebook for nærmere oplysninger om fællesspisningerne.

Husk at alle beboere i Nordbyen er velkomne til alle fællesspisninger på tværs af de tre områder.

 

 

Babycaféerne

Babycaféen på Husarvej 20, kld. holder åbent hver tirsdag kl. 10-12.

Babycaféen i Vangdalen har åbent hver anden mandag kl. 10-12 (i ulige uger).

Begge steder er der en sundhedsplejerske til stede hver gang og du kan få målt og vejet dit barn, og få en snak med sundhedsplejersken og de andre forældre om livet som småbørnsfamilie. Derudover vil der være vekslende oplæg og undervisning, som man kan deltage i .

Programmet for efteråret i begge babycaféer kan du finde på Bysekretariatets hjemmeside.

Kontakt Mia for flere oplysninger på 4214 8607 eller mbn@msbolig.dk

 

 

 

 

Parkcafeen

I Parkcafeen har du mulighed for at nyde et måltid mad, tage en kop kaffe sammen med andre beboere i området, låne en computer, læse dagens gratisavis eller tage et spil.

Åbningstider:

Mandag-fredag kl. 8.30-13.00 og 15.00-18.45

Morgenmaden serveres kl. 8.30-9.30, frokost kl. 11.30-12.30 og aftensmad kl. 17-18.30

Se oplysninger om menu og gældende priser her

OBS! Onsdag den 2. november er Parkcafeen lukket fra kl. 11-16.30 pga. et møde - dvs. at der serveres ikke frokost den dag!

 

 

Undervisning i sprog

Der er danskundervisning hver tirsdag kl. 8.30 til 10.30 i mødelokale 2 i Bysekretariatet på Flyvervej 5. Det er såkaldt fvu-undervisning, dvs. forberedende voksenundervisning og det er både for dem med dansk som modersmål og som andetsprog. Det er AOF Randers, der står for undervisningen. Hvis du tror det er noget for dig, er du velkommen forbi.

Du kan også komme til engelskundervisning for begyndere i Bysekretariatet hver tirsdag kl. 11-12 og hver onsdag kl. 14-15. Og hver onsdag kl. 15-16 er der engelsk samtaletræning for elever i de større klasser i folkeskolen.

 

Bibliotek uden reoler

Randers Bibliotek fortsætter med at være til stede i Nordbyen og laver et bibliotek uden reoler. Det betyder at du vil kunne møde medarbejdere fra biblioteket forskellige steder i Nordbyen og til forskellige aktiviteter. Især vil du kunne møde Dorthe Andreasen de næste måneder, hvor hun vil vise os i Nordbyen, hvad man kan bruge biblioteket til andet end at låne bøger. Tag godt imod hende, når du møder hende!

 

Nyt fra foreningerne i Nordbyen:

 

Nordbyens Motion

Mandag kl. 16-17 på Nørrevangsskolen: Sjov for børn med Gitte (børn fra 2 år sammen med en voksen).

Mandag kl. 19-20 på Nørrevangsskolen: Zumba med Sevgi (voksne - børn over 12 år iflg. med voksen).

Tirsdag kl. 19-19.30 og 19.30-20 på Nørrevangsskolen: Vandgymnastik med Marianne (voksne fra 16 år - vær opmærksom på at det koster 75 kr. ekstra at gå på disse hold)

Onsdag kl. 16.30-17.30 på Rismølleskolen: Pilates med June (voksne fra 16 år)

Onsdag kl. 17.30-18.30 på Rismølleskolen: Yoga med June (voksne fra 16 år)

Torsdag kl. 16-17 på Nørrevangsskolen: Zumba og sjov for børn med Michella (børn fra 6 år)

Det koster kun 250 kr. pr. sæson at være medlem af Nordbyens Motion - og kun 75 kr. ekstra for vandgymnastik. Følg med på foreningens facebook-side for evt. ændringer.

Foreningens formand, Marianne Clemmensen, kan træffes på marianne.clemmensen@privat.dk eller på tlf. 2042 5045 efter kl. 17.

 

Nordre Fælleds Venner

Gågruppen mødes fortsat hver mandag kl. 13 ved Parkcafeen på Flyvervej 5 til en gåtur i naturen - nu i samarbejde med Ældre Sagen. Alle er velkomne. Der er ingen tilmelding og deltagelse er gratis. Yderligere oplysninger kan fås hos Else Jensen tlf. 26 14 43 91.

Følg med på foreningens facebook-side for at se andre aktiviteter og smukke billeder fra området.

Du kan blive medlem af foreningen Nordre Fælleds Venner og dermed støtte op om arbejdet med området. Det koster 50 kr. pr. husstand om året.

Der efterlyses stadigvæk frivillige hænder til pasning og plejning af området og til at være med til at lave aktiviteter for foreningen. Kontakt formand Eske Thøgersen på tlf. 8640 8004 eller på nfvenner@gmail.com, hvis du vil vide mere.

 

 

Bydelsmødreforeningen
Bydelsmødreforeningen holder  åbent hver fredag fra kl. 10.30-14 på Husarvej 20, kld. Der er forskellige aktiviteter, som syning, avislæsning, madlavning og hyggesnak, og foreningen arrangerer også forskellige udflugter for medlemmerne.

 

Alle kvinder og piger over 15 år kan blive medlemmer af foreningen. Det koster 100 kr årligt. Det er stadig gratis at benytte sig af bydelsmødrenes rådgivning. Du er også velkommen til at besøge foreningen inden du beslutter dig for om du vil blive medlem.

 

 

Aktivitetsforeningen Jennumparken

Der er åbent i Parken på Husarvej 26, kld. mandag, onsdag og fredag kl. 18-20. Der er mulighed for at købe slik, slush ice, chips, toast og sodavand i Parken. Alle er velkomne i Parken - også ikke-medlemmer.

Børnedisko: Der er børnedisko i Parken på Husarvej 26, kld. fredagene 4. og 11. november kl. 18.30-21.

Familiesvømning er hver lørdag kl, 10-12 på Nørrevangsskolen.

Linedance er hver torsdag kl. 18.30 til 21 på Østervangsskolen.

Foreningens øvrige faste aktiviteter kan du se her.

Den første weekend i december bliver der julearrangementer i Beboerhuset!

Hold ellers øje med opslag og facebook for foreningens aktiviteter.

Alle kan blive medlemmer af Aktivitetsforeningen Jennumparken, det koster 360 kr pr. husstand årligt. Bor du i Jennumparken betaler du allerede kontingent over huslejen og skal blot henvende dig i Bysekretariatet for at få medlemskort. Bor du udenfor Jennumparken og melder dig ind nu, får du gratis medlemsskab i resten af 2016!

 

 

 

 

Foreningen Barnets Sag

Foreningen har åbent for aktiviteter for børn i deres familiehus på Husarvej 32, kld. Der er åbent to aftener om ugen: tirsdag og torsdag kl. 18-21 med aktiviteter for børn og rådgivning til familier, især omkring kvindeproblemer.

Kontakt gerne foreningens formand Nijole på 4022 2288 hvis du har spørgsmål.

Weltklasse!