Nyt fra Bysekretariatet - juli 2020

06-07-2020
 

 

 

Du modtager hermed Bysekretariatets månedlige nyhedsbrev. Her kan du læse nyt om aktiviteter og tilbud til beboerne i Randers Nordby.
I denne udgave af nyhedsbrevet kan du især læse om sommerferieaktiviteter. God læselyst!

Der blev også fløjet med drager på Ungeugens tur til Udbyhøj

 

Sommerudflugter for familier
Igennem hele sommerferien kommer der til at være forskellige udflugter for familier bosat i helhedsplanens
område (Glarbjergvejområdet, Vangdalen og Jennumparken). Udflugterne bliver løbende annonceret på Bysekretariatets facebookside, hvor der også bliver nærmere oplysninger om tilmelding. Så følg endelig med på facebook

Udflugterne er, ligesom en del af vores andre sommerferieaktiviteter, en del af Sommersjov i Randers Kommune, se mere her: www.randers.dk/sommersjov, hvor du også kan se andre åbne aktiviteter rundt omkring i Randers Kommune.


 

Den første uge i sommerferien
Den første uge i sommerferien er nu overstået. Der er været fuld gang i aktiviteterne i Nordbyen. En flok unge har været til Ungeuge og fået en masse oplevelser. De har f.eks. været højt oppe og klatre i Klatreparken og prøvet at sejle kajak og SUP-Boards i Udbyhøj. Til Naturecamp har de lidt yngre børn haft oplevelser i naturen, både i det nære på Nordre Fælled og på en tur til Udbyhøj. Flere familier tilbragte en nat i naturen, da de overnattede på Nordre Fælled. Der har været gang i basketball og Legepatruljeaktiviteter - begge dele fortsætter i øvrigt sommeren over.

 

 

 

Basketball ved Byggern
Hver mandag kl. 15-17 i ugerne 27-32 kan børn og unge være med til at spille basketball på Byggern. Det er Chris Nielsen fra Randers Cimbria, der vil lære fra sig.
Chris er i øvrigt ansat i som sommerferiemedarbejder i Bysekretariatet sommeren over. Han kan træffes på tlf. 4214 8605.

 

Ungetur til Langå friluftsbad
Tirsdag den 7. juli kl. 16.30-20 er der tur for unge til Langå Friluftsbad. Bussen kører fra Flyvervej 5 kl. 16.30. Vi har friluftsbadet for os selv - der er livreddere til stede. Vi skal bade, hygge og så tænder vi grillen og laver lidt mad. Det er for unge i alderen 13-17 år og det er gratis. Der er tilmelding til Chris på 4214 8605 senest den 6. juli.
 

 

 

 

 

 

 

Cirkus i Vangdalen
Torsdag den 9. juli kl. 14-17 er der gratis cirkusforestilling for hele familien med efterfølgende cirkuslegeplads for børn og unge. Legepatruljen kigger også forbi. Alle er velkomne til at komme og være med.
 

Bålaften ved Glentevej
Mandag den 6. juli kl. 17-19 er der bålaften ved Glentevej. Vi laver snobrød over bål og hygger i et par timer omkring bålet. Legepatruljen er med og sætter forskellige lege i gang. Kom og vær med, hvis du har tid og lyst. Hvis det regner aflyser vi bål og laver i stedet lege med børn.

 

 

 

Idrætscontainer på Falkevej
Mandag den 6. juli kl. 14 åbner idrætscontaineren på Falkevej, og den kan besøges alle ugens dage mellem kl. 14-17 i ugerne 28-31. Idrætscontaineren er fyldt med forskelligt idrætsudstyr. Du kan bl.a. spille streetbasket, jonglere med bolde, hoppe i sjippetov eller låne en bmx-cykel til at køre rundt på. Ved containeren står der hver dag idrætsuddannede instruktører, der er klar til at sætte gang i forskellige aktiivteter.

Legepatrulje hele sommerferien
Der er blevet ansat unge i Legepatruljen og de er lige nu under uddannelse som legeinstruktører, så de kan være klar til at lave aktiviteter og lege for børnene i området i sommerferien. Hold øje med opslag og Bysekretariatets facebookside for at se hvornår der er aktiviteter.

 

 

 

 

 

 

Vandsjov i Udbyhøj
I uge 30 kan du tirsdag-lørdag komme med på gratis udflugt med bus til Udbyhøj Havn. Her kan du få en familiedag med mulighed for at bade, spille beachvolley og disc, sejle kajak eller SUP-board, spille fodbold og mange andre sjove spil og lege. Ved ankomst får man en madbillet, der giver gratis frokost og en is. Der er tilmelding på www.vandsjov.nemtilmeld.dk
Bussen kører fra Vangdalen kl. 9, Byggern kl. 9.10 og Nørrevangsskolen kl. 9.20, og kører retur fra Udbyhøj kl. 15.

Minecraft-turnering
I uge 30 skal der bygges på livet løs! Bysekretariatet afholder en MInecraft-turnering. Der bliver mulighed for at joine en lukket server, hvor alle for sin egen grund på 64x64 felter - og her skal der bygges indenfor et bestemt tema, der først afsløres på dagen. Så har man tre dage til at bygge, og man kan gå til og fra som man har lyst. Der kommer mere information på facebooksiden.

 

 

 

 

Nørklecafé
I uge 28 er der Nørklecafé mandag til torsdag kl. 9.30-12.30 i caféen på Flyvervej 5. I denne uge vil Mette og Charlotte, udover nørkleaktiviteter og kaffeslabbaras, lave forskellige sjove aktiviteter og spil. De sætter bl.a. gang i en stigegolfturnering. Der er også mulighed for dem, der er tilmeldt digital feriecamp og har fået en aktivitetskasse derfra til at lave nogle af de kreative aktiviteter i fællesskab i Nørklecaféen.

Picnicudflugt til Store Økssø
Fredag den 17. juli er der en picnicudflugt til det naturskønne område ved Store Økssø i Rold Skov. Der er mulighed for at bade i søen, man kan gå tur omkring søen og der er en sjov legeplads. Man medbringer selv madpakke - og husk badetøj, håndklæde og solcreme! Der er afgang fra Flyvervej kl. 11 og hjemkomst igen kl. 17.30. Tilmelding til Claire på 4214 8608.

 

 

 

 

 

 

 

Fællesspisning i Myretuen
Torsdag den 16. juli kl. 16-19 er der fællesspisning ved Myretuen. Kl. 16 er der legepatruljeaktiviteter for børnene og så tænder bål og grill op. Man medbringer selv mad og det er derfor gratis at deltage. Der er tilmelding hos Claire på 4214 8608.

Fodboldfestival i uge 29
Get2Sport inviterer til fodboldfestival for unge i alderen 12-17 år i uge 29. Det foregår mandag, onsdag og fredag kl. 15-17 ved Nørrevangsskolen. Se hvor hårdt du kan sparke, lær fodboldtricks, deltag i fodboldturnering og meget mere.

 

 

 

Råd til huslejen
Alle beboere i RandersBolig har mulighed for at få økonomisk rådgivning. Du kan få hjælp til at lægge budget, til at søge forskellige tilskud og til kontakt til kommune og kreditorer. Kontakt Bjarke på 4214 8602 eller Mads på 2290 9388.

 

Månedens tip fra Råd til huslejen
Månedens tip fra Råd til huslejen er en opfordring til at deltage i de mange gratis sommerferieaktiviteter - så børnene og de unge får nogle gode oplevelser selv om økonomien er stram. Hvis du bor i Helhedsplanens område, kan du deltage i Bysekretariatets aktiviteter og ellers er der masser af andre gratis aktiviteter for børn og unge i alderen 6-17 år, som du kan finde her: www.randers.dk/sommersjov

 

 

 

 

 

 

Mad&Mad
Mad&Mad har åbent hele sommerferien tirsdag-fredag kl. 11-13. Her kan du nyde et måltid mad eller købe take-away med hjem. Du kan se menuen og priser på Mad&Mads facebookside.

Gratis retshjælp
Der er fortsat muligt at få gratis juridisk rådgivning ved Djurslands Retshjælp. For tiden er det dog kun telefonisk, suppleret af mail og facetime. Telefonen er åben mandag kl. 10-15, torsdag kl. 9-14 og 17-19 og fredag kl. 10-13 på tlf. 2892 8015.

 

 

 

Kom ud at gå med Bysekretariatet
Hver tirsdag kl. 19 igennem hele skolernes sommerferie kan du komme med en af Bysekretariatets medarbejdere på en gåtur rundt i området. Tempoet og længden af turen bestemmes af de fremmødtes ønsker og vejret! Alle er velkomne og der er ingen tilmelding - man møder bare op ved Flyvervej 5.

Foreninger og andre i Nordbyen
I Nordbyen er der aktivt foreningsliv. Under normale forhold er der mulighed for at deltage i forskellige aktiviteter, som rollespil, motion, sociale aktiviteter og naturaktiviteter. Læs mere på vores hjemmeside under aktiviteter, hvor du også som noget nyt kan finde en oversigt over hvor børn og unge kan gå til sport og andre fritidsaktiviteter.

 

 

 

 

 

Besøg vores hjemmeside bysekretariatet.dk, hvor du kan læse mere om de forskellige aktiviteter i Nordbyen, læse det nyeste nummer af Nordbyposten eller se en film om det boligsociale arbejde.

Instagram

Facebookside

Hjemmeside

 

 

 

Copyright © 2020 Bysekretariatet, All rights reserved.

Our mailing address is:
bysekretariatet@msbolig.dk

Bysekretariatet er som en del af boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden omfattet af RandersBoligs persondatapolitik, som du kan læse mere om her
 

Weltklasse!