Badesø på Nordre fælled

Randers får stor badesø på Nordre Fælled

A.P. Møller Fonden har bevilget 37 millioner kroner til en 6 hektar stor badesø på Nordre Fælled i det nordlige Randers. Udover den store badesø kommer der også badebroer, sandstrande, en sauna, omklædningsrum, stier og faciliteter til aktiviteter i og ved vandet.

 

Badesøen ventes klar til sommeren 2026

Randers Kommune har allerede gennemført de første forundersøgelser i området, og nu venter yderligere forberedende arbejde, før projektet kan komme i udbud og anlægsarbejdet gå i gang.

Her bliver tale om et større udgravningsarbejde for søen vil få en gennemsnitsdybde på 3 meter og være 9 meter på de dybeste steder. De første badegæster kan hoppe i søen i sommeren 2026.

Randers Kommune bliver ansvarlig for at drive stedet. I den forbindelse er det planen at etablere en socialøkonomisk virksomhed, der kan sælge forplejning til de besøgende. Det vil skabe lokale arbejdspladser, og overskuddet skal bidrage til at finansiere driftsomkostningerne.