Unge ejendoms­funktionærer

Sommerferiejob i lokalområdet

I foråret 2022 har vi, i samarbejde med Møllevænget og Storgaarden, søsat vores nye lommepenge projekt ”Ung ejendomsfunktionær”

Fem unge, i alderen 13-17 år, har fået sommerferiejob som unge-ejendomsfunktionærer, i Nordbyen i Randers. Tiltaget er en del af en indsats i den boligsociale helhedsplan og formålet er at skabe identitet og selvtillid hos de unge, samt at styrke deres kompetencer og motivation for uddannelse og beskæftigelse.

Jobbet som ung-ejendomsfunktionær går ud på at hjælpe afdelingens ejendomsfunktionærer med diverse praktiske opgaver, og til gengæld får de unge løn. Der er altså tale om et reelt arbejde ca. 5 timer om ugen, som derfor også kræver at de unge kan fremvise en ren straffeattest, for at komme i betragtning til jobbet. Jobbet har været slået op som ethvert andet job, og de unge har således skullet skrive og aflevere en ansøgning og ligeledes ind til en ansættelsessamtale. I jobbet som ung-ejendomsfunktionær lærer de unge at møde til tiden, være pligtopfyldende og ansvarsbevidste, men i et uformelt miljø, hvor der er plads til alle.

Jarek Bielawski

Boligsocial medarbejder
42 14 86 13
jbi@randersbolig.dk

Ejendomsinspektør Peter Pedersen fortæller:

”Ejendomsfunktionærerne har forskellige uddannelser og har ofte haft flere andre jobs og har lidt erfaring i livet inden de er endt i stillingen som ejendomsfunktionær. Derfor kan de fungere som gode rollemodeller for de unge-Ejendomsfunktionærer, og skabe en god og positiv voksen-relation”, udtaler Ejendomsinspektør Peter Pedersen.

”Når man selv bliver en del af opgaveløsningen, så tager man også større ansvar og ejerskab, og det er mit håb at de unge mennesker også på sigt vil hjælpe med at tage ansvar for at passe godt på området og boligerne”, udtaler ejendomsinspektør Peter Pedersen.